Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-05-04, 19:37   #2016
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Widzę temat związany.z imieniem:dla syna dałabym.imi Bruno��

Brudno bardzo ładne! Mam jednego Bruna w rodzinie.

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
O kurczaki, to w 31 tyg. już takie konkrety się nosi? Wow! U nas USG będzie dokładnie 30+0, ale u mnie może być drobniejsze dziecko, w sensie właśnie raczej gdzieś poniżej średniej na siatce. No ciekawa jestem strasznie.

A jeśli chodzi o imiona, to co Ci się bardziej podoba? Krótsze czy dłuższe? Dźwięczne czy bardziej melodyjne? Nie masz problemu z popularnością czy wolisz coś mniej osłuchanego?

Dla dziewczynki mieliśmy typ jeszcze z poprzedniej ciąży - Idalia. Tż też bardzo lubi Rozalia (niemieckie ), a mi z kolei się spodobało słowiańskie Mira. A i Flora. Jestem sobie w stanie wyobrazić, jak tulę małą Flo. Ale to nie przejdzie u nas, bo - zapomniałam Wam napisać - okazuje się, że Tż nie lubi imion na F. Lubię też np. Michalina, Marcjanna, Aurora, Zoja, Dobrochna, Walentyna, Regina, Sława, Żywia...

aaska92, summer_overture dziękuję bardzo za pozytywny odzew w sprawie imienia.

Bardzo się cieszę, że Benio "przyklepany". Też mi się podoba to imię, a do Waszej paczki świetnie pasuje.

Rewelacja, że się uda bez kredytu Długi u rodziny to też trochę stresujące, ale chyba lepiej niż w banku jednak.

Odowska mi sie Twoje propozycje bardzo podobaja. Sa bardzo oryginalne. Tez celuje w imię zeby nie było pozniej w towarzystwie 5 Tomkow czy An. Bo nigdy nie wiadomo o kim mowa. A to za akurat modne bo ktos sławny tak nazwał to wlasnie jest bardzo zły trop.

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
A to mam turecką propozycję: Kemal (prawie jak Camel)

A tak, zdaje się, że Irwin i Erwin to dwie wersje tego samego imienia. Tylko jedna bardziej z angielskiego a druga z niemieckiego. O mamo, uwielbiam gadać o imionach

Adam to piękne imię. Nie bez powodu ma tyle nadań! Nie mów, że nic nadzwyczajnego - to będzie Wasz jedyny niepowtarzalny Adaś! Znam kilku Adamów i każdy z nich jest bardzo prawym, otwartym człowiekiem. (no chyba, że faktycznie popatrzysz pierwszy raz i "o toż to Gleb!" )

A z Erwinem - widzę, że jednak może wystąpić efekt "wujkowatości" imienia, chyba będziemy musieli unikać Opolszczyzny Ale bardzo się cieszę, że masz pozytywne skojarzenia. Pomaga mi oswoić to imię.

Adam rozważylabym nawet ale moj tata był Adam. Jednak na trzecie damy Adam na pewno. Drugie tez juz wybrane.

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny melduję się po przerwie majowkowej nie nadążam z czytaniem bo Internet mi nie działa w laptopie także nie wiem co u was się działo z telefonu to nie dam rady ogarnąć. Bardzo miło spędziłam kilka dni z Markiem oczywiście cisnienie i cukier cały czas kontroluje cukier czasem za wysoki ciśnienie na razie w normie. 8 maja jade do diabetologa na konsultacje. A 14 maja ide znow do szpitala tez do centrum zdrowia matki polki leki dostaalm na wynos tylko na 2 tygodnie.

Monya super ze z M cudownie czas spędziłaś!

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Dla dziewczynek podoba mi się wiele imion, miałam w głowie Nela, ale tu chyba miałabym raczej problem które z wielu wybrać. Wszystkie Wasze typy dziewczęce piękne. Dla chłopca podoba mi się zdrobnienie Alek, od czego można tak zdrabniać? Czy te upały kiedyś się skończą? U mnie ani kropli deszczu, 20 minut w ogrodzie i padam, teraz sprzątamy przed remontem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Moj chrześniak to Alex ja go nazywałam zawsze Alek a on mi zawsze mowi ze nie jest Alek tylko Alex jak był malutki. Ale zdrobniałe to od Aleksandra bym tam mówiła. Olek nie podoba misie wcale.

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ponoc bardzo grzeczny ja w sumie znam 2 osoby o tym imieniu - mojego chrzestnego i synka koleżanki oni generalnie są nakręceni na tematy wojenne córce chcieli dać na imię Inka ale chyba nie przeszło w urzędzie więc jest Kalina no i teraz Władysław

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Kalina ładne. A ja mam znajoma Karole. Nie żadna Karolina tylko Karola... co dziwne mnie prawie wszyscy tak zdrobniałe w Polsce nazywają. Tutaj dla znajomych jestem Karo.

Mojego imienia jeszcze nikt nie wspomniał. Ciekawe czy ktos w ogole brał je pod uwagę [emoji4]. Okaże sie po porodzie.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując