2018-05-07, 09:57
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
Napisane przez passionfruit
Cześć dziewczyny, widzę rozmowa o praktyczności rozwiązań w domu. Powiem Wam, że ja mam wszędzie poza pokojem Młodego) białe ściany, białą matową kuchnię z blatami dąb arlington ( chciałam naturalne drewno, ale mnie projektantka przekonała, że to za duża czasu pochłania i dzięki jej za to), mam białe drzwi wewnętrzne, białe listwy przypodłogowe, jedna z łazienek, o rozmiarze 16m2 jest częściowo pomalowana na biało, a częściowo ma płytki takie cegiełki z białymi fugami i na podłodze w całym domu bardzo naturane deski drewniane. I na prawdę, poza listwami chwalę sobie wszystko. Trzeba dobrać dobre jakościowo materiały, dobrą zmywalną farbę i jest luzik. A jeszcze na części podłogi mam posadzkę z żywicy epoksydowej białą
Jedynie listwy, które po prostu się kurzą mnie wkurzają bo trzeba je odkurzać, a przy domu 178 m2 tych listew jest od cholery...
Także dziewczyny remontujące i budujące, nie bójce się bieli.
Ps. od razu odpowiadam na pytanie, nie, nie mam sterylnie, drewno na podłogach i dodatki robią ciepło
Ps2. A na podłogi polecam iRobot do odkurzania  Genialny wynalazek.
|
Uwielbiam białe meble, robiliśmy takie jak wszędzie królowały beże i brązy plus płytki w salceson na podłodze bo "nie widać" brudu. No może nie widać, ale on tam jest, to już wolę wieczorem zamieść, przelecieć mopem ze spryskiwaczem i jest git.
O posadzce z żywicy epoksydowej albo polerowanego betonu marzę na taras, płytki klinkierowe zaczynają powoli odpadać, taras nie jest dobrze wykonany, ma za mały spadek i stoi woda. Pamiętasz jaki to koszt za metr?
Cytat:
Napisane przez sylwia1906
My mamy ciemne panele, widać kurz, ale głównie jak słonko mocno zaświeci:p za to moja koleżanka ma białe płytki w salonie z aneksem i wyzywa na nie niemiłosiernie...codzienn ie myje :/
Za to wszystkie "starsze" osoby marudzą, że mamy nudno, bo wszędzie białe meble i u dziecka też będą białe, ale inne mi się nie podobają [emoji2] cieszę się w sumie, że kuchnia była gotowa jak się wprowadzaliśmy bo na bank bym zrobiła biały połysk i sama na siebie wyzywała później[emoji23]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Też się spotkałam z opinią, że szpital w pokoju małej robimy, bo meble białe, ale mamy tam jasnozielone ściany, a na jednej tapetę w kolorowe zygzaki. No pokażcie mi taki szpital 
W ogóle zazdroszczę trochę tego szukania inspiracji, urządzania, planowania, wybierania.
|
|
|