2018-05-07, 13:47
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ułatwić sobie życie?
Cytat:
Napisane przez biduetka
Hej,
Nie wiem czy to dobry dział ale zastanawiam się nad patentami, pomysłami na to jak ułatwić sobie życie i funkcjonowanie w 300 m domu...
Wyjeżdżam z domu o 6 rano, wracam o 17:00 zmęczona i w sumie już nic mi się nie chce. A tu czeka pranie, sprzątanie, ogarnianie... Wolałabym czas wolny poświęcić na coś przyjemniejszego - kino, wypad ze znajomymi a nie siedzieć w garach czy na mopie... a ostatnio ciągle to robię. Szukam pomysłów.
Mój pierwszy to:
- robot sprzątajacy
- zmywarka (tak nie mamy jeszcze tego cuda techniki!)
- ....
będę wdzięczna za wasze patenty i rozwiązania 
|
Piszę całkiem serio.
Sprzedac te 300 m, kupic o wiele mniej.
Na sama myśl o sprzątaniu 300 m2 mam ochotę już tylko położyć się i umrzeć, nawet jeśli byłabym kobietą niepracującą.
Mieszkam na 140 m przy czym to szeregowiec wiec nie mam latania w koło podwórka bo bym chyba się popłakała i jak tylko dzieci się rozejdą po studiach, sprzedajemy w cholerę i kupujemy coś znacznie mniejszego, z 80-90 metrów maksymalnie.
dzieci tez mam już duże, 18 i 16 lat wiec same dużo sprzątają, a mimo to idzie ogłupieć od tego, w koło Macieju latania na odkurzaczu.
człowiek nie po to żyje żeby latać i sprzątać po hektarach. To wcale nie zwiększa komfortu życia tylko go drastycznie obniża.
Albo panią do sprzątania jak nie przeprowadzka na mniejsze. Innych możliwości ulżenia sobie nie widzę przy takim metrażu.
|
|
|