2005-10-19, 12:55
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Ja dopiero debiutuję Mój synek ma niecałe dwa tygodnie, ale już mamy pewne spostrzeżenia. Oliwka Johnson'a niestety uczuliła i nas, choć byłam przestrzegana przed produktami tej firmy, zakupiłam także płyn do kąpieli z oliwką, także się nie sprawdził. Świetnym produktem do kąpania okazał się za to płyn Oilatum, jest z parafiną, świetnie nawilża i delikatnie natłuszcza skórę szkraba i duży plus - nie trzeba go spłukiwać. Jeśli chodzi jeszcze o kąpanie, to można kupić taką (dla mnie rewelacyjną rzecz) która nazywa się "foczka" to taka plastikowa podkładka do wanienki. Często zdarza mi się, że muszę sama wykąpać swoje niemowle a dzięki temu nie mam żadnego problemu, choć to dopiero drugi tydzień a on jest jeszcze taki drobniutki.
Jeśli chodzi o rożek, to jest to rzecz przydatna raczej tylko w szpitalu. W sprzedaży są rożki różnego rodzaju, ja polecam taki w komplecie z płaską poduszką, na początku używasz tylko rożka, a póżniej rozpinasz rożek i masz komplet pościeli do wózeczka: poduszkę i kołderkę.
Body bardzo lubimy, nie mam problemu, zeby je założyć dziecku, kwestia wprawy. Za to masz pewność, że bobasowi nie wylazły plecki na wierzch.
Sprawdziłam chusteczki do wycierania pupy kilku firm: Pampers, Nivea, Clinick i Bambino. Właściwie oprócz zapachu i ceny mało się różnią, na początku wydawało mi się, ze Clinick są mniej nasączone kremem, ale to tylko na początku opakowania, zresztą trafiła mi się podobna paczka Nivea, więc to poprostu wina zapakowania a nie firmy.
Na razie tyle spostrzeżeń.
Pozdrawiam
|
|
|