Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-24, 21:07   #913
majka versace
Zadomowienie

Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!

Gizmiatko serdecznie dziękuje za odpowiedź Widze ę się troche znasz na rzeczy to się jeszcze podpytam (jeśli można ).
Lekarz powiedział mi że mam bardzo dobre wyniki badań co mnie bardzo zdziwiło. Wszystko funkcjonuje prawidłowo ale że mam PCO i będzie mi trudniej zajść w ciąże. Kurcze nie bardzo rozumiem co miał na myśli... Czy to znaczy że moge zajść w ciąże przed tą laparoskopią na przykład? Jak funkcjonują jajniki jak się ma PCO?

O tym że po odstawieniu tabletek szybciej można zajść w ciąże to wiedziałam i dlatego po odstawieniu tabsów czekałam 3 miesiące zanim rozpoczęliśmy starania. Byłam w tym czasieu gina i to było własnie widać na USG że jajniki szaleją nadrabiając stracony czas. Ale ja nie skorzystałam...a teraz są problemy A ja już najmłodsza nie jestem

Co do leków też się zdziwiłam że lekarz mi nic nie dał ale powiedział że dopiero po laparoskopii mi coś da na pobudzenie pracy jajników. Ale to jest Anglia, nie ma co oczekiwać cudów. I tak jestem zadowolona z opieki (narazie) bo tyle się nasłuchałam o tutejszej służbie zdrowia że szok.

A ty jak długo wiesz o chorobie i jakie masz objawy? Starasz się o dziecko czy wręcz przeciwnie? Przepraszam że nie czytałam całego wątku ale poległam po przeczytaniu paru stron. Nie wiedziałam że jest tyle kobiet z tym problemem.

Pozdrawiam wszystkie PCO-wiczki

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora