2005-10-19, 14:03
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co was ostatnio naprawdę zachwyciło??
Cytat:
Napisane przez neuilly.
Doszłam ostatnio do wniosku , że będę miała chyba sześćdziesiątkę zanim pojawi się w perfumeriach zapach na miarę Black Cashmere czy Angel , nie wspomnę już o Chanel 19 , Boucheron Initial , So Pretty Cartier .... te zapachy mnie zachwycały i pozostawały w pamięci . Z ostatnich nowości dostępnych w sieciowych perfumeriach nie zachwyciło mnie nic , żadnego zapachu nie zapamiętałam jakoś szczególnie , jak dla mnie było nudnie , banalnie i coraz bardziej tandetnie - widać , że zabrakło pomysłu . Ja już nie mogę patrzeć się na nowości  .
|
Neuilly, mam podobne odczucia. Poszłam wczoraj do pobliskiej perfumerii celem odstresowania się i powąchania nowości. I NIC mi się nie spodobało. Od pewnego czasu (ze znakomitym wyjątkiem Simple , Nu YSL i L'Or de Torrente) ilekroć idę powąchać w perfumerii nowości mam wrażenie, że wszystko już było. Zero oryginalności, wszystko do siebie podobne. Ale żem wąchacz od dziecka, więc nowości zawsze sprawdzam i nic, dosłownie nic w nich nie widzę ani porywającego ani oryginalnego, nic co by mnie poruszyło. Mało, że wszystko już było, te zapachy są podobne do siebie nawzajem. Prawie ich nie rozróżniam. Poza tym mam wrażenie, że robione są pod publiczkę: miesza się kilka niekontrowersyjnych nut, projektuje ładną buteleczkę, daje się nachalną reklamę i kasa strumieniem leci. Dlatego jestem taka nieszczęśliwa, że z Polski (a może tylko z Warszawy?) zniknęły wszystkie stare zapachy Guerlaina z wyjątkiem Shalimara. Z większością
z nich nawet nie zdążyłam się dobrze zapoznać
|
|
|