Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-25, 10:14   #1889
aluzja
Rozeznanie

GG do aluzja
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
To ze tyle czekasz najprawdopodobniej wynika z braku funduszy UP Poza tym, staże przydzielane są "po koleji" czyli decyduje klejność wpisania się na liscie oczekujacych na staż - pierwszeństwo maja osoby wpisane wczesniej.

Jeżeli staż zostanie Ci przydzielony to zadzwonią do Ciebie z UP, poniewaz przed rozpoczeciem trzeba zrobic badania a skierowanie wydaje UP trzeba wiec je odberac. Potem jedzie sie znowu do UP z wynikami badań (tzn z oświadczeniem) a oni wydaja Ci skierowanie na staż. troche jest tego załatwiania, a w przypadku przerwania stażu jest tego jeszcze wiecej
No tak dzięki, ale u mnie nie jest tak jak mówisz, ja wiem że up ma fundusze. Sam pośrednik pracy o tym mówił, tylko że trzeba czekać. A co do kwestii "po kolei" to tez nie prawda, przynajmniej nie u mnie moja koleżanka rejestrowała się około 2 tyg. później ode mnie – musiała wyrobić sobie NIP, i już ma prawie miesiąc stażu. Ja naprawdę nie wiem o co chodzi. U mnie to wygląda tak jakby szkodowali miejsc, a tym bardziej pieniędzy. Niby zachęcają, a jak co do czego to nie ma :/:/

A jeśli chodzi o te badania to należy je zrobić u lekarza rodzinnego tak??

Lonely ATGCATG would like to pair up with congenial TACGTAC.
aluzja jest offline Zgłoś do moderatora