2018-05-10, 12:35
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Napisane przez KarolinaK
Dziewczyny ja to nic nie wiem... weszłam dzis do sklepu zeby zobaczyc jakies biustonosze czy koszulki czy majtki i ja zupełnie nie wiem co mi potrzeba ani co powinnam miec. Ja stanika to nawet nie nosze. Mam typowo sportowe bo ja tam niewiele mam... wcale nie widze zeby mi piersi jakos urosły. Nic a nic. To samo sie tyczy tych wkładek laktacyjnych czy to każdy musi miec? Mi tam nic a nic nie kapie jeszcze i nawet sie nie zanosi. Zupełnie zielona w tym temacie jestem. Poza tym jak duza koszule nocna mam kupic? Ile mi jeszcze ten brzuch urośnie?
Tez widziałam jakies majtki siateczkowe co to w ogole jest??? Czy po porodzie to sie krwawi tak mocno ze trzeba zakładac sobie pieluchę czy sama podpaska wystarczy.
|
Powiem Ci, że ja specjalnego biustonosza do karmienia nie kupuje, biust mam widoczny, ale nie jakiś duży.. Pelna Miseczka B może... Ale mam staniki sportowe i zwykle które się zsuwaja więc dam radę podczas karmienia.
Możesz narazie nie kupić, a potem zobaczysz czy co wygodnie w zwykłym, czy jednak warto kupić stanik do karmienia 
Co do wkładek laktacyjnych, to, że teraz nic ci nie leci z piersi nie znaczy, że tak będzie... Dopiero po porodzie laktacja się rozkręca.. I wtedy wkładki to już raczej Koniecznosc, bo no nie oszukujmy się, pokarm poleci plamy na koszulkach będą [emoji23] z jednej piersi możesz karmić, a z drugiej ci poleci, wesoło jest ogólnie [emoji23]
Ja koszule do porodu kupuje rozmiar większą niż nosilam przed ciąża, a pizame na "po porodzie" rozmiar S.
Majtki siateczkowe są potrzebne, żeby przepuszczaly powietrze i podtrzymują dobrze podkład czy podpaske,to jak bardzo będziesz krwawic to nikt ci nie powie, ale w pierwszej dobie raczej podpaski nie wystarcza niesety. Sama chce przejść na podpaski jak najszybciej,ale na te pierwsza/druga dobe podkłady i majtki siateczkowe to niesety w większości konieczność.
Chociaż czas pokaże i może się miło zaskocze
Majtki bawełniane napewno już będę w domu używać.. Te siateczkowe tylko w szpitalu i tylko jak będzie bardzo zemnie ciekło..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-05-10 o 12:42
|
|
|