Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mocny bol brzucha.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-25, 11:31   #14
-agniesia-
Wtajemniczenie

Dot.: Mocny bol brzucha.

Cytat:
Napisane przez nelka333 Pokaż wiadomość
A moze to zespól wrażliwego jelita? od 10 roku życia mam ostre bole brzucha, teraz mam 21 i chodzilam do wielu lekarzy prywatnie i panstwowa mialam leki na wiele chorob ale nic mi nie pomagalo no i po kilu latach lekaze zaczeli mnie juz olewac i nawet mowili ze moze juz przesadzam troche. mialam ostre bole w okolicy pepka, nie spalam przez cale noce taki bol utrzymywal sie kilka dni ze naprawde nie bylam w stanie nic robic, potem mijal na troche i znowu... i tak do zeszlego roku kiedy poraz kolejny wyslalam mame do apteki zeby cokolwiek przyniosla i pani powiedziala ze moze to zespol wrazliwego jelita, ta choroba nie jest wyleczalna calkowicie ale majac odpowiedni tryb zycia mozna bardzo zlagodzic te bole to jest chyba pierwszy rok od kiedy pamietam ze mnie nie boli brzuch. najwazniejsze to sie nie denerwowac, bo to jest głowna przyczyna bolu... poczytaj sobie o tym w necie i zobacz czy to mozesz miec. ogolnie lekarze tym sie nie przejmuja, bo za duzo o tym nie wiedza, bylam u takiego specjalisty i ona jako jedyny przejal sie tym i mowil co mam robic. kupilam sobie srodki uspokajajace ziolowe labofarm i jak juz nie moge sie powstrzymac od denerwowania to biore sobie 2 tabletki i mam z głowy, ale staram sie nie naduzywac ich i po prostu sie nie denerwowac

a i mialam wszystkie badania robione nawet gastroskopie i test na helico bacter i wszystko bylo ok. i jak przez dluzszy czas niejedzenia boli Cie brzuch to naprawde mozesz miec ten zespol
Zgadza się to może być zespół jelita nadwrażliwego, ale żeby go rozpoznać trzeba wykluczyć wszystkie organiczne przyczyny bólów brzucha. Także tak czy inaczej jak najszybciej trzeba się zgłosić do lekarza
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując