Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Napiwki w restauracji
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-05-13, 20:20   #550
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Napiwki w restauracji

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Uważam że "nielogiczne" tradycje czynią świat ciekawszym. Uważam też, że w zarządzaniu finansami dobrze jest kierować się logiką. Jeśli usiłujesz wytknąć mi tu hipokryzję, to słabo ci to idzie.
Czyli brak logiki i tym samym" ciekawszy świat" jest dozwolony tam, gdzie Ty wskazujesz. Słabe.
BTW zarządzanie finansami w ten sposób, że po 5 wyjściach do restauracji miałabym szóste wyjście gratis, gdybym nie dała napiwków, chyba nie jest nielogiczne.

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Nie w moim miejscu zamieszkania, gdzie do ceny dolicza się 8.82% podatku od sprzedaży.
Odniesiesz się do sedna mojej wypowiedzi czy będziemy teraz wałkować przepisy podatkowe w różnych krajach?
Zastanów się, kto jest bardziej śmieszny - Ty odwołując się do przepisów kraju Twojego zamieszkania (nawet nie wiem jakiego, bo nie napisałaś, jedyne odniesienia, które zanotowałam, są do Krakowa znajdującego się w Polsce) czy ja odwołując się do przepisów kraju, w którym mieszka większość użytkowniczek tego forum?
Swoją drogą, mniemam, że te niecałe 9% doliczane do kosztów produktu nie jest jakąś wiedzą tajemną i nikt nie jest zaskoczony - zatem jest to cena produktu, a nie, jak próbujesz udowodnić - coś na kształt napiwku.

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2018-05-13 o 20:21
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując