Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dzieci na wieczorze panieńskim
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-05-14, 16:02   #2
natash88
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci na wieczorze panieńskim

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
Jak w temacie: dzieci na wieczorze panieńskim. I od razu zaznaczam, że to nie są dzieci młodej.

Jest taka sytuacja. Organizujemy wieczór panieński koleżanki (bezdzietnej). Uczestniczki mają w sumie czworo dzieci - jedno moje, drugie świadkowej i jeszcze jedna dziewczyna ma dwójkę. Wiek od 6 miesięcy do 2,5 roku. Oprócz tego trzy zaproszone dziewczyny dzieci nie mają.

Ustalałyśmy plan wieczoru i atrakcje. Spokojnie, żadne torty z penisem Miało być między innymi wyjście do salonu na manicure.

Wczoraj świadkowa napisała na grupie na Fejsie wiadomość, że wybrany salon jednak odpada, bo dopytała i... nie ma w nim miejsca, gdzie dzieci by się mogły bawić, i wlaścicielka w ogóle nie życzy sobie, żeby klientki przychodziły z dziećmi, bo miała już przypadki, że dziecko zrzuciło ze stołu lampę itp. Mądra kobieta, nawiasem mówiąc. Ale co się okazało?

Że... świadkowa i ta druga dziewczyna uznały to za wręcz oczywiste, że przychodzą z dziećmi. I że to w ogóle miała być świetna okazja, żeby zrobić sobie paznokcie, bo przecież reszta dziewczyn będzie mogła rzucić okiem na latorośl

Mnie się wydało równie oczywiste, że dziecko może na parę godzin zostać z tatusiem, no i że w ogóle wieczór panieński to nie jest kinder bal

Laski odpisały, że:
- dziecko nie może zostać z ojcem, bo mąż się nie odnajduje w siedzeniu w domu z dwulatkiem,
- a w ogóle to ona wszędzie z dzieckiem chodzi,
- nie chce zaproszeń na imprezę, gdzie jej dzieci nie są mile widziane,
- przecież dzieci należy socjalizować, a nie trzymać w domu do osiemnastki.

Cóż. Najśmieszniejsze chyba jest to, że akurat to moje dziecko jest z tej czwórki najmłodsze.

Prosze bardzo o szczerą opinię - czy to ja jestem wyrodną matką, czy serio zabieranie dzieci na wieczory panieńskie jest w dzisiejszych czasach absolutnie normalne
Byłoby mi przykro jako przyszłej pannie młodej, że znajome potraktowały ten czas, jako okazje do wyrwania sie z domu na manicure, w trakcie ktorego dziecko bedzie zaopiekowane przez ciotki. Jestem bezdzietna i wiem, ze bawilabym sie zle - nie lubie spedzac za duzo czasu w towarzystwie dzieci, a szczegolnie wtedy, gdybym chciala 'opic' swoj panienski, czyli czas skupienia na przyszlej PM, a nie dzieciach gosci.
Głupi pomysl, jak nie wiem. OZM.

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując