Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-05-16, 19:50   #1641
I ona
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
chodzilam do cermedu, do madejczyka i bede do niego chodzic dalej,mam porownanie teraz miedzy lekarzami, ten do ktorego chodzilam poswiecal mi kolo 30-40 min, sprawdzal dokladnie wszystko, opowiadal i pokazywal gdzie co jest, drukowal po nascie zdjec i zawsze robil 3 d kilka fot

ten ordynator? 200 zl, wizyta trwala niecale 10 min, szyka 6,5 cm, Aleks wazy 1100 gram, glowka jest juz w dol, ciesze sie bardzo i tyle, serduszko bije, powiedzial tylko, ze ma dlugie nogi, masakra.....masówka
Często tak jest z ordynatorami, choć myślałam że prywatnie to jakoś lepiej to wygląda. Za tak krótką wizytkę 200zł to kosmiczna cena. No ale najważniejsze, że z Tobą i małym wszystko ok
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Bylam na kontroli dzisiaj u dwóch lekarzy i szczerze, jestem zalamana... lekarz na nfz stwierdzil że szyjka jest niewydolna, rozwiera się od środka a ta część która jest zamknięta ma 2,1cm co kwalifikuje mnie do skierowania na oddział, założenia pessara i podania sterydow dla małego. Pognalam prywatnie do mojej, jak myslalam zaufanej ginekolog prywatnie nie mówiąc jej o tym co powiedział wcześniej lekarz, zbadala szyjke, powiedziala że ma 3,2cm i jest super.
Mam teraz w ręku skierowanie do szpitala, siedzę w salonie na podłodze i rycze.... któremu lekarzowi ufac? Ten na nfz widział mnie pierwszy raz, powiedział że mnie nie zna ale jest pewien że zagraża mi przedwczesny poród który zagraża życiu dziecka.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
Ania nie ryzykuj i jedź od razu do szpitala. Rozbieżność jest duża i nie można tego zbagatelizować. Jest zdecydowanie za wcześnie na ewentualne porody.. musisz myśleć w tym momencie o małeństwie w brzuchu. Otoczenie, rodzina sobie poradzą - napewno Twoja córka będzie zaopiekowana.
Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
Ania - masakra, dwie skrajnie różne opinie... może faktycznie w tym szpitalu by Cię przebadali od góry do dołu !

ja nie wiem ile ma moja szyjka... w okolicach ,, połówkowego ,, zapytałam o ta szyjke i dopiero mi zmierzył usg dopochwowym, a tak wcześniej to raz na fotelu na oko...

ja musze chyba zrobić stopkę z jedzeniem bo zauważyłam że zaczynam jeść bo mam ochotę a nie bo jestem glodna :/

malutka tak mi dzisiaj się wierci w brzuchu ze dotykając ręka wiem gdzie jest bo mogę jej dotknąć :O czasem udaje się nam w jednym czasie dotknąć - ona kopie a ja do niej pukam [emoji14]

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja czasem też pukam zauważyłam też, że wystarczy położyć normalnie ręke na brzuchu. Za chwile w tej okolicy czuć ruchy. Słodkie to jakbyśmy się dotykali

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I ona jest offline Zgłoś do moderatora