Zakorzenienie
|
Dot.: Inspirations czyli "Na szkle malowane"
Cytat:
Napisane przez magdaka13
witam
pierwszy raz zawitalam na twoj watek.przejrzalam rowniez twoje zdjecia w albumach -normalnie zakochalam sie we wszystkich kotkach 
nie wiem jak ty to robisz-mowisz ze malujesz dopiero od kilku miesiecy - a efekty sa po prostu oszalamiajace. malujesz co dziennie czy jak?
ja co prawda zaczelam malowac na szkle jakies 4 miesiace temu - ale wena mnie nachodzi dosc rzadko-wiec na razie efekty sa mizerne.Wiem jedno ze musze cwiczyc reke do konturowki - bo niestety linie wychodza krzywe a tusz ma tendencje do rozlewania sie.;(
|
Magdo, witaj na moim wątku i dziekuje za komentarz 
w ktorych kotach sie zakochałas? w tych prawdziwych czy w tych artystycznych?
ja maluje od walentynek 2008 bo moje pierwsze szkło jakie namalowałam to własnie taki lampionik walentynkowy ... w zielonym kolorze od tamtej pory maluje regularnie, we własnym tempie, czasami z kilkudniowymi przerwami no i powiem ze mnie to wciagneło a im wiecej maluje, tym lepiej to wychodzi. wedle zasady: trening czyni mistrza 
A z konturowka jest tak zawsze na poczatku, reka niepewna, chwieje sie, ale to mozna wycwiczyc, spokojnie jak bedziesz malowac regularnie to zobaczysz ze robisz widoczne postepy. czasami po dluzszej przerwie mozna wypasc z wprawy ale co sie juz nauczysz to Twoje 
zachecam Cie do malowania na szkle lub na folii bo to bardzo dekoracyjne i satysfakcjonujace hobby. podoba sie wielu osobom a szklo mozna dawac na prezenty.
jesli szukasz inspiracji to poprzegladaj rozne zdjecia prac z internetu, moze cos Cie zaciekawi i zechcesz sama sprobowac. ja tak czesto robie. czasami korzystam z czyjegos pomyslu bo mi sie bardzo podoba, albo urabiam go na własna wersje albo biore swoj całkowicie z głowy. jest jeszcze literatura dostepna na rynku, w kazdej takie ksiazce znajdziesz projekty. zainwestuj w jedna i cos zawsze znajdziesz dla siebie. dołacz do naszego klubu "malowanie na szkle", mozesz tam pochwalic sie pracami, zapytac o cos (rowniez tu, na moim watku) podzielic sie info na temat farbek, cen, kolorow itp.
malujesz tuszem czy farbkami witrazowymi?
Cytat:
Napisane przez hejasz
Oj, szalejesz, szalejesz niesamowity jest Twoj temperament twórczy.
Co do roz to one sa tez moja miloscią.
|
Dzięki, ze wpadłas w odwiedziny Ach kobiety! wszystkie kochaja róże ja uwielbiam zarowno róże jak i tulipany, swiezo ciete, w szklanych wazach
Cytat:
Napisane przez Pupil
Różyczka boska  ślicznie namalowana i wygląda jak żywa 
Tulipanik też nieprzeciętnej urody, ale w tym starciu róża zdecydowanie wygrywa. To chyba dlatego, że najbardziej ze wszystkich książek uwielbiam Małego Księcia 
Ojej, coraz ładniejsze rzeczy tworzysz Titanio! Miło się tutaj do Ciebie zagląda 
|
Pupilku, witaj ponownie ciesze sie ze podoba Ci sie moja roza. jeszcze pewnie namaluje nie jedne, bo mam juz plan na wiktorianska waze 
a wiesz co mi ostatnio chodzi po głowie? mam ochote namalowac konika morskiego na jakiejs kwadratowej wazie coś na podobienstwo kameleona
pozdrawiam 
Aaaaa! ale ze mnie gapa miałam wstawic nowe fotki. tym razem bedzie to waza w serduszka i pare zdjec zbiorowych, o tak, dla porownania sobie
Edytowane przez Titania
Czas edycji: 2008-07-26 o 16:50
|