Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kosmetyki w ciąży (do twarzy i ciała)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-10-19, 21:17   #142
borman
Raczkowanie

GG do borman
Dot.: Czym pielęgnować ciało i biust w czasie ciąży

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Zazdroszczę Wam dziewczyny ze możecie w ciąży normalnie używac kosmetyków. Ja przeżywam koszmar bo mdli mnie od wszystkich kosmetycznych zapachów, jestem w 17 tygodniu i wcale mi ta zapachowa awersja nie przechodzi, nic a nic . Myję się szarym mydłem Jeleń, używam bezzapachowego dezodorantu SVR, raz na kilka dni nakladam (z wielkim obrzydzeniem) krem bezzapachowy Ziaji na twarz, a włosy myję raz na 10 dni i za każdym razem to odchorowuję - i to praktycznie wszystkie moje kosmetyki. Boję sie ze będę miała rozstęp na rozstępie bo mam do nich skłonnosci i cholernie suchą skórę, jak krokodyl, juz nie wiem co mam ze sobą zrobic
Ja polecam Tobie oleje roślinne przeznaczone do masażu- są one bezwonne dobry będzie ze słodkich migdałów. Rozsępy skóry(pociążowe) ol. lawendowy 3krople, ol. geraniowy 2 krople.Oczywiście te olejki stosujemy dopiero dopiero od 5miesiąca ciąży. jest dużo olejków, których w pierwszym okresie się nie stosuje. Sądzę ,że lepiej czysty olej roślinny.
borman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując