Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-05-17, 20:49   #1829
acidka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

A jeszcze miałam napisać - laktatora nie kupuję na zaś. Przedtem przydał mi się do rozkręcenia laktacji w szpitalu - miałam pożyczony od koleżanki. Teraz gdyby były problemy to spróbuję od kogoś pożyczyć, ewentualnie poproszę męża o kupienie czegoś taniego.

Co do zakupów aptecznych - część została mi po poprzedniej ciąży, trochę muszę dokupić i na razie to, co przychodzi mi do głowy to:
-podkłady Bella
-majtki poporodowe
-wkładki laktacyjne
-tantuum rosa
-zwykłe podpaski na kolejne dni

-octenisept
-gaziki jałowe do przemywania oczu/pępka
-sól fizjologiczna
-jakieś kropelki typu espumisan
-bepanten
-nowe końcówki do Katarka.

Przydały mi się przy poprzednim dziecku, ale nie chcę kupować na zapas - herbata na laktację, silikonowe osłonki na piersi (mała miał problem z chwytaniem).
Nie przydały się, ale wiem, że czasem się przydają - maści typu linomag, leki przeciwgorączkowe (długo nie były potrzebne).

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
A nie sądzisz że to jeszcze wcześnie na prognozowanie wagi małej przed porodem? Może teraz jest na dolnej granicy ale może jeszcze podciągnie z wagą do góry, kto wie? Ja bym się jeszcze nie martwila
Nie będę się zamartwiać póki co
Starsza po prostu też wychodziła młodsza niż z OM i urodziła się niecałe 3 kilogramy w 41 tygodniu, więc myślę, że historia może się powtórzyć. Ale na razie chcę być dobrej myśli

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora