Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Leniwa współpracowniczka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-05-17, 21:34   #1
jolkajolla
Raczkowanie

Leniwa współpracowniczka

Witam,proszę o poradę w bardzo trudnej dla mnie sprawie. zmieniłam długoletnie miejsce pracy ,w sensie typ pracy ten sam ,tylko zmiana pracodawcy.Jestem handlowcem w branży budowlanej , rozliczenia typowo prowizyjne.Uwazam,że jestem profesjonalistką w pracy ,długo pracowałam na wiedzę ,która mam dziś. Mam też duże ambicje,jestem nauczona tego,że aby dobrze zarabiać trzeba być osoba kreatywna i cały czas ciężko pracować .Niestety dostałam do duetu dziewczynę w wieku 34 lata bez doświadczenia w branży i w ogóle w handlu. Wcześniej pracowała w marketach,na liniach produkcyjnych.Na początku mówię sobie ,że trzeba dać dziewczynie szansę ,bo liczą się chęci i determinacja w dążeniu do celu. Niestety,okazało się,że jest to typowy len bez ambicji i pokory. Nie ma ochoty się wcale uczyć,zero inicjatywy,co godzinę fajeczka,na której siedzi po 15 minut,cały czas by gadała o ☠☠☠☠☠☠☠ach,patrzy się nie narobić ,a wymagania mega duże. Do pracy się spóźnia ,a do wyjścia pierwsza. Do tego brak wiedzy i umiejętności handlowca.Nie widzę ani jednej przydatnej cechy do naszej firmy,która mogłaby braki nadrobić. Ogólnie porażka rekrutacji i ciągnie nasz duet w dół. Tracę przez to finansowo,bo przez wieczne pomaganie jej nie mogę obsługiwać klientów. Ona nawet nie ma parcia,aby zarabiać więcej ,a mnie moje zarobki nie satysfakcjonują,a wiem ,że z bardziej ambitną osoba mogłabym zarabiać znacznie więcej w zespole. Szefostwo jest zalatane,nie ma okazji nawet ,aby mogli sprawdzić jej pracę. Nie chcę być wazeliniarzem ,ale mam serdecznie dość. Jak skłonić szefa lub szefową na interwencję?
jolkajolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując