2008-07-27, 14:05
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nirvana
Cytat:
Napisane przez martusienka
Może chodziło mu o wywiady z Kurtem. Ale co w nich jest nie tak z Kurtem? Nie no, nie rozumiem Twojego kolegi, ale nieważne. 
|
Chyba tak jest,że jeżeli się czegoś nie lubi, to szuka się samych złych stron,nie wiem.
Cytat:
Napisane przez Demri
ale dlaczego ma Cię to dręczyć, są podobne, któryś z utworów nie pamiętam który (chyba Rape Me) to w 100% identyko jak Polly , mają podobną konstrukcję, bardzo prostą, opierają się na kilku akordach, ale tak ma być, "muzycznie" to punk-rock, nikt nie oczekuje od Nirvany wyrafinowania przecież...
co do samego Cobaina, moim zdaniem wykreowany na męczennika, był pop-gwiazdą a jednocześnie "ofiarą" swojej popularnmości, co nie przeszkadzało mu błyszczeć w komercyjnych mediach i pracować na dalszy jej wzrost  (może o to chodziło koledze?) wizerunek męczennika pomógł mu zachoiwać autentyczność... i to jak dla mnie czyni ten zespół plastikowym.
ale to tylko mój punkt widzenia 
|
Napisałam,że mnie to dręczy,ponieważ dziwnie mi było uslyszeć,że Ich wszystkie piosenki są takie same. Nie wiem może tak jest,nie znam się na tym.
A co do Kurta tak jak napisałaś,może o to mu chodziło...coś w tym stylu,bo powiedział,że Nirvana jest komercyjna.
Ja nie uważam,aby była komercyjna. A i nie uważam również,że Kurt był wykreowany na męczennika.No,ale cóż każdy inaczej na to patrzy.
Cytat:
Napisane przez martusienka
Uważasz, że Kurt robił to na pokaz?
Moim zdaniem nigdy w życiu, raczej go wstydziło to się wokół niego działo i wcale tego nie chciał.
|
Też wydaję mi się,że nie robił tego na pokaz.
|
|
|