2018-05-21, 14:12
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dziecko w Sanatorium
Cytat:
Napisane przez dagnerys
Wczoraj byłam ze swoja młodą u lekarza i skończyło się na skierowaniu do sanatorium dla dzieci. Powiem szczerze, ze spać nie mogłam przez to, ze moja 10 latka będzie musiała sama spędzić w obcym miejscu prawie miesiąc. Do tej pory jeździła co najwyżej z dziadkami, ale to wiadomo z zaufanymi osobami, które miały ja na oku. Czy Wasze dzieci byly na takich turnusach? Powiedzcie jakie sa Wasze doswiadczenia?
PS. Wiem, ze przezywam pewnie bardziej niz ona 
|
Nie miałabym żadnych obiekcji, żeby puścić 10 latkę samą do taki wyjazd.
Ale ja tak jak 78kaja popieram samodzielne wyjazdy dzieci.
Moja starsza córka pojechała sama na pierwszy obóz jak miała 7 lat. Jeździ 2-3 razy w roku na różne wyjazdy od 7 do 14 dni. Świetnie sobie radzi, wraca zadowolona, z radością opowiada nam jakei mieli atrakcje, jak spędzają czas.
Młodsza córka jedzie w tym roku pierwszy raz na obóz jako 6 latka - na 10 dni.
Ja pierwszy raz pojechałam do sanatorium w wieku ok. 7-8 lat, potem jeździłam już co roku i to na 2 m-ce. Byłam w różnych miejscach, czasami tak daleko, że miałam kontakt tylko telefoniczny z mamą. Wspominam te wyjazdy naprawdę fajnie, opieka była całodobowa, mieliśmy normalnie zajęcia w szkole, do tego mnóstwo wycieczek, ogniska, zabawy, dyskoteki, poznawanie nowych przyjaciół, z którymi długo utrzymywałam potem kontakt. Do dzisiaj wspominam jak fajnie spędzaliśmy czas.
|
|
|