2018-05-23, 18:11
|
|
Raczkowanie
|
Aktualnie przerabiam... czyli wątek dla samouków :)
Tak mnie naszło... żeby stworzyć temat dla samouków, którzy wiedzą, że to ma jednak sens 
Który będzie motywował nas samych a także innych do wysiłku...
Po prostu info o pozycji z której aktualnie się uczymy, tzn. pełna nazwa, może też wydawnictwo, ewentualnie poziom 
Może to być typowy samouczek/podręcznik/książka/magazyn/fiszki/kurs multimedialny etc.
Generalnie może to być wątek zbiorczy więc NIE muszą tu być podane pozycje wyłącznie z języka angielskiego 
Ja się poruszam pomiędzy różnymi poziomami więc na tą chwilę wygląda to tak...
Ostatnie:
Angielski. Testy gramatyczno-leksykalne dla początkujących / Edgard / poziom A1-A2
52 rozdziały
Angielski. Testy gramatyczno-leksykalne dla średnio zaawansowanych / Edgard / poziom B1-B2
54 rozdziały
W trakcie:
Z angielskim przez świat. Krzyżówki ze słowniczkiem / Preston Publishing / poziom A1 (najwyżej)
101 krzyżówek dla dzieci... nie śmiać się :p
Fajna pozycja dla najmłodszych (wg opisu dla dzieci w wieku 6-10 lat), przyjemna dla oka. Rozpisane liczby do 100, miesiące, dni tygodnia, mapki z kontynentami. Na zakończenie quiz i klucz do krzyżówek.
Wielki zbiór ćwiczeń z języka angielskiego. Testy gramatyczne i leksykalne / Edgard / poziom A1-C2
Książka podzielona na ćwiczenia gramatyczne (12 rozdziałów) i ćwiczenia leksykalne (9 rozdziałów).
A więc 21 rozdziałów. Ale każdy podzielony na 3 poziomy zaawansowania... A1-A2, B1-B2, C1-C2.
Tak więc całość składa się z 63 podrozdziałów. C1-C2 to prawdziwy hardcore, przyznaje... ukłony dla zaawansowanych 
Myślę, że po skończeniu przerobię ją przynajmniej jeszcze raz 
A Ty z czego się teraz uczysz, hmm?
Edytowane przez Nitokris
Czas edycji: 2018-05-23 o 19:21
|
|
|