Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak odzyskać wygląd zdrowej i pięknej cery?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-05-27, 15:31   #3
Weronika_7
Przyczajenie

Dot.: Jak odzyskać wygląd zdrowej i pięknej cery?

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o to, żeby za pomocą pielęgnacji uzyskać na tyle ładny wygląd cery, żeby nie musieć używać podkładu?

Miałam taki cel kilka lat temu i osiągnęłam go, obecnie mam ładną cerę o jednolitym, zdrowym kolorycie i nie potrzebuję podkładów. Zaczęłam wtedy przyglądać się dokładniej pielęgnacji i wybierać kosmetyki o składach nakierowanych na konkretne działanie i zawierających takie a nie inne składniki aktywne. Z tym, że pod lupę wzięłam całą pielęgnację, a więc począwszy od etapu mycia, poprzez tonizowanie, kosmetyki niespłukiwane, pielęgnację okazjonalną (maseczki i zabiegi). Do tego jeszcze dochodzi wysypianie się i obserwowanie cery pod kątem diety oraz dnia cyklu.

Nie napisałaś, jaki konkretnie problem masz obecnie z cerą, co jej szkodzi, czego dokładnie szukasz. Trudno coś poradzić.

Poza tym jeśli ktoś ma skłonność do np przebarwień posłonecznych czy pozapalnych, to osiągnięcie tego celu będzie o wiele trudniejsze o ile w ogóle możliwe, niż u osoby, która takich skłonności nie ma.

Metody domowe to można sobie... naprawdę sięganie dzisiaj po domowe metody jest po prostu naiwnością przy ciągle rozwijającej się kosmetyce, a także jej organicznej, naturalnej niszy,
Co jej szkodzi..hmm.. po prostu nie używając któregoś dnia chociażby podkładu mogę wyjść i straszyć ludzi na ulicy. Skóra pozbawiona jakiegokolwiek koloru, smutna,blada i wołająca o pomoc. Są zaczerwienienia, nie wiem czym są spowodowane, pod nosem i lekko na policzkach..nie mówię już o sińcach pod oczami. Ale to już wiem,że kwestia czego innego. Mam bardzo suchą skórę, prawidłowo nawilżam.
A może aloes zdziała tu cuda?

Chyba najbardziej zależy mi aby odzyskać ten koloryt skóry. Taki....witalny? Nie mam pojęcia jak to nazwać inaczej jak zdrowy.
Weronika_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując