|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
Gosiaczku mi lekarz mowil zeby dziecku dawac po 5 ml i co drugi dzien zwiekszac o 5 ml.A potem to wiadomo-ile wypije tyle moze dostac. Jednak ja mu daje soczek glownie po to by aleks poznal nowe smaki i jak maz wroci to dostanie zupki i moze bedzie je lepiej tolerowal. Aha zapomnialam ci odpisac wczesniej ze 80 kg to ja mialam tuz przed porodem bo przed ciaza wazylam 58 i to tylko dlatego ze 2 tygodnie wczesniej bylismy w Grecji na wczasach i bylo pyszne jedzonko i przytylam 2 kg. Moja normalna waga to 56 kg ale ciezko bedzie do niej wrocic.
U nas problemow z usypianiem w dzien nie ma od kiedy uzywam chusty, a widze ze aleks ja polubil i jak jest zmeczony i marudny i zadna pozycja mu nie odpowiada to sie w niej uspokaja.
Aleks wychodzi na spacer o 10 bo tak przychodzi po niego niania. Jesli spi wczesniej to klade go na balkonie. Na spacerze jest ok 3 godziny ale my tuz obok mamy maly park w ktorym caly czas jes chlod i cien, tam sobie spi albo jezdzi z odslonieta budka bo lubi ogladac drzewa.
Amika ty sie nie martw ze ona sobie lezy, juz samo przekladanie glowki z jednego boku na drugi powoduje ze dziecko cwiczy miesnie karku. Motywuj ja do podnoszenia glowy jej ulubionymi zabawkami albo dzwiekami ktorych nie zna. Ja czasami jak chce zeby aleks spojrzal w ktoras strone to gwizdze albo wydaje z siebie smieszne dzwieki. Zobaczysz ze troche sobie polezy i znowu bedzie dzwigac glowe.
Sobie tez powtarzam stale ze mam od dziecka za duzo nie wymagac. Bo on np. umie sie przewracac na plecki z brzucha ale praktycznie tego nie robi, usiadl raz i wiecej tego nie probuje powtarzac tak samo z przekrecaniem sie na brzuszek z pleckow, zrobil dwa razy i widac juz nie ma ochoty.
|