Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Boję się podejść do egzaminu na prawo jazdy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-05-28, 21:47   #41
Limonka2738
Zakorzenienie

Dot.: Boję się podejść do egzaminu na prawo jazdy

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Yyy nie. Mam samochód i za nic za jego koszty utrzymania bym niczego nie wynajęła ani tym bardziej nie kupiła. Moja mama za emeryturę tym bardziej.

Jeśli autorka rzeczywiście nie ma takiej naglącej potrzeby, a rzeczywiście czuje, że jest beznadziejnym kierowcą, to oczywiście może prawka nie robić. Choć moim zdaniem po samych kursach trudno to stwierdzić, bo to zaledwie kilkadziesiąt godzin za kółkiem, na tym etapie raczej wszyscy się czują niepewnie, a przynajmniej powinni.

Lekko niepewnie kiedy pierwszy raz wyjechałam na miasto i wracałam w korkach? Jasne. Ale nie na kursie i z instruktorem albo z egzaminatorem - naprawdę bardzo ciężko się nie czuć pewnie (oczywiście w granicach rozsądku) , chyba że się trafi taki instruktor jak u autorki.

Na dwoje babka wróżyła. Mi szło dobrze od razu, koleżanka zdawała 7 razy, miotała się, dokupywała jazdy etc. I teraz wcale nie jest złym kierowcą. Znajomy zdał za drugim razem i boję się z nim wsiąść do samochodu - on na nic nie patrzy.

Ale jeżeli stan pustej głowy utrzyma się taki, jak opisywała autorka, to niestety nie wsiadałabym za kółko. Jeśli myli kierunek na drodze jednokierunkowej to jest to zwyczajnie niebezpieczne. A do tego pewnie nie jest w stanie oszacować pierwszeństwa na szybko, rejestrować bardzo uważnie otoczenia itd. Twoja mama to przy tym pikuś, ona głównie irytuje na drodze, natomiast autorka może być niebezpieczna, jeśli tego lęku nie oswoi.

Chodziło mi o to, że mama przecież gdzieś teraz mieszka, więc można wymienić dom na mieszkanko w mieście na stare lata. Tym bardziej, że przyjdzie czas kiedy refleks i wzrok jej się pogorszą i będzie uwięziona bez pomocy. A to zawsze słabo. Ale wiadomo, to tylko taka opinia z neta, niech każdy żyje jak chce.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując