Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Drastyczne odchudzanie a ciaza
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-28, 19:06   #1
be22
Raczkowanie

Drastyczne odchudzanie a ciaza

Drogie koleżanki!
Mając 16 lat zaczęłam się intensywnie odchudzać do tego stopnia, iż prawie "dopadła mnie' anoreksja.Długotrwała walka z sobą sprawiła, że w wieku 18 lat powróciłam do swojego poprzedniego, normalnego życia.
Niestety do dzisiaj jestem ostrożnie przesądna tego, co jem-odżywiam się bardzo, bardzo zdrowo.Nie potrafię żyć bez jogurtów, serków homogenizowanych, serów twarogowych, budyni.Nie jadam smażonych potraw(jeśli mięso czy ryba to tylko na domowym grillu), nie smaruje chleba masłem.Nie odmawiam sobie jednak od czasu do czasu słodyczy i nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia.Nie stosuje żadnej diety poniżej 2000kcal dziennie.Oprócz tego codziennie spaceruje 3-5 km.
Kończę studia(zostało mi pół roku) na AWIe ale nie mam już żadnych forsownych zajęć fizycznych.
Z narzeczonym staramy się o dzidzię, jednak boję się, że będe mieć problemy z zajściem w ciążę przez moje wcześniejsze, dosyć drastyczne odchudzanie.
Obecnie przy wzroście 168 cm ważę 54 kg ale w moim organizmie jest bardzo mała zawartość tłuszczu ale miesiączka mi nie zaniknęła(kiedy się odchudzałam nie miałam ponad rok okresu)
Czy jest szansa, że zajdę szybko w ciążę, tym bardziej, iż w maju odstawiłam tabletki antykoncepcyjne a współżyłam z narzeczonym 21 lipca(obliczyłam, że w tym czasie prawdopodobnie miałam owulację)
SERDECZNIE PROSZE O PORADE W TEJ SPRAWIE
be22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując