Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Panna młoda = dziewica ??
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-28, 19:31   #91
trihomonas
Zadomowienie

Dot.: Panna młoda = dziewica ??

Widzisz Elfir...Skoro jestes ateistka,to Ciebie ten problem nie dotyczy Ja bylam wychowana w domu katolickim-chodze do kosciola ba nawet lubie sie modlic (wszedzie towarzyszy mi rózaniec).Jednak jesli chodzi o spowiedz w naszej wierze czy sprawy w kwesti sexu,to mam calkiem inne podejscie..Ja uwazam,ze grzechem jest czynienie zla,krzywdzenie itp. a ja na pewno nie skrzywdzilam nikogo uprawiajac sex z moim narzeczonym.Jak uprawianie milosci moze byc grzechem-nigdy tego nie pojme...Przeciez to rzecz jak nabardziej naturalna na swiecie..Spójrzmy na to równiez z biologicznego punktu widzenia-nie tylko koscielnego...Temperament to cecha dziedziczna -przekazywana w genach z pokolenia na pokolenie i my nie mamy na to wplywu a przeciez to jest wazne i kosciol pod uwage tego w ogole nie bierze.Ludzie uprawiali,uprawiaja i uprawiac beda sex przed slubem w wiekszosci % i nie ma w tym nic zlego ,nic niemoralnego.Nie znam nikogo osobiscie kto uprawial sex po slubie ale dla mnie to nie ma zadnego znaczenia,bo nie to jest w zyciu najwazniejsze i pozdrawiam wszystkie wizazanki-nie tylko te,ktore czekaja z sexem do slubu,bo szacunek nalezy sie kazdemu czlowiekowi.
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując