Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dwa kółka i rurka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-28, 21:02   #1
yedanna
Zakorzenienie

Thumbs up

Dwa kółka i rurka

Hip hip hurrra, znalazłam temat którego tu nie ma

Do rzeczy. Rower - takie coś w przybliżeniu: dwa kółka i rurka
To tak na wszelki, jakby niektórzy nie mogli sobie przypomnieć.

Heh, prowokuję troszkę, bo mimo wszystko coraz więcej ludzi wraca do źródła i tych przygód lat dziecięcych. Gdyby zatrzymała się na swoim słynnym czerwonym rowerku 4-kołowym, musiałabym wątek umieścić w motoryzacyjnej części forum. A tam - biedny rowerek odszedłby w zapomnienie z braku felg, radia, gaśnicy, apteczki, ksenonów i innych takich niezbędnych.

A zatem tutaj. Najwyżej jakiś mod go uprowadzi, jak to podobno na ulicach się zdarza.

Dla mnie rower ma w sobie jakąś magię. Może nie jak miotła H. Pottera , ale przynajmniej jak ciasteczko z "Alicji w Krainie Czarów". Jak się wsiądzie, to niesie człowieka po zupełnie innym świecie. Jakoś tak wolniej się ogląda mijane miejsca. Jakoś tak wiatr inaczej wieje. Słońce inaczej opala. A nawet muchy są bliższe ciału Po prostu kontakt z przyrodą pierwsza klasa a człowiek rośnie i z radości pęcznieje.

A do tego jak towarzysko, jak dumnie - kiedy mijają się ludzie na rowerach.
"Tak, tak, dbam o siebie, jestem aktywny sportowo że ho ho ho. Nie to, co te leniwce z aut, trąbiące na rowerzystów na każdym kroku." Fakt, lepiej w domu siedzieć zamiast oberwać za brak ścierzek rowerowych. Bo najlepiej gdyby każdy jadący zabrał pakiet kostki brukowej i rzucał przed siebie. Lada dzień byłaby ścieżka, że i autostrady krajowe by przy niej wysiadły.

No to się wyżaliła, wypisała. Z ciekawości. Gdzie Wasze rowery i ich historie.
Sznurówki wkręcone w pedały, spadające łańcuchy, przebite opony.
A może dalekie wycieczki rowerowe?

yedanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując