Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-05-30, 20:59   #4683
summer_overture
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Witam się wieczorną porą
Podczytywalam Was cały dzień ale zajęłam się porzadkami w domu, bo w koncu meble są pomalowane i można było ułożyć ubranka
Chce jeszcze zrobić etykietki dla męża, by wiedział co, gdzie jest w razie w

Miałam dziś wizytę i jestem mocno rozczarowana...
Po pierwsze maluch ciągle główka do góry, a jutro zaczynamy 36tc. Także szanse nam drastycznie maleją na obrót, choć tym razem lekarz przekonywał ze jakies szanse są do samego końca (tak, ten sam który 4 tyg temu już zapowiadał mi cesarkę ). Jeśli się nie obróci to potencjalna cesarka albo 29.06 albo 6.07 (dzień po terminie).

Moje drugie rozczarowanie - nie znam wagi małego. Zapomnialam zapytac, bo dr długo sprawdzał przepływy męcząc się przy mózgu, bo maluch się mocno wiercił. On nie powiedział (nie sprawdził??, a ja nie zapytałam).

Szyjka skrócona (ale u mnie to nie nowość) i niewielkie rozwarcie. Ale podobno na poród się nie zanosi.
Kolejna wizyta za 2 tyg i mam zrobić ktg przed wizytą.

Blanka, dopiszesz mi wizytę na 13.06?

Emma, pięknie wygląda Twoja komoda z ubrankami

Odnośnie pękania - podpisuje się rękami i nogami pod tym co napisała Summer. Nam w SR mówili dokładnie to samo
Ovejita, a dostałaś taki wydruk ze zdjęciami z USG? Jeśli tak to przejrzyj dokładnie te wszystkie parametry i skróty drobnym maczkiem, bo wydaje mi się, że tam jest waga. Aż zaraz sama wstanę i sprawdzę, ale jestem tego prawie pewna.
A rozwarcie masz duże? Bo wiem, że z takim nawet 2cm można chodzić i chodzić, i chodzić
I na koniec - nie martw się pozycją malucha, ma jeszcze czas. A z ciekawostek - w jednej z aplikacji ciążowych wyczytałam, że mycie podłóg na kolanach sprzyja obróceniu się dziecka dobre, niee? Aż będę musiała tego jeszcze poszukać, ale w każdym razie było coś z kolanami. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ja na twoim miejscu sprawdziłabym tę nowinkę w necie

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując