Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Storczyk (Orchidea)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-31, 16:22   #1767
adela17
Rozeznanie

Dot.: Storczyk (Orchidea)

wycięłam korzenie moim storczykom rozsadzonym ( te żółte ) ale nie wszystkie, bo niektóre były puste, a te co były żółte to były twarde i wyglądały ok. po za kolorkiem więc zostawiłam pomyślałam że warto będzie przesadzić także białą miniaturkę, bo nie wygląda najlepiej i mnie zatkało... na zewnątrz kora a w środku zbity mech? nawet nie wiem co to było ale szybko wywaliłam, podcięłam korzonki i zasypałam cynamonem... większość powinnam wyciąć, ale zostawiłam troszkę takich słabszych bo nie wiadomo jak biały by się zachował, ma kilka ładnych, nowych zieloniutkich, ale chyba były by za słabe...
a teraz coś weselszego mój nowy okaz ma 4 kwiaty, białe z różowo żółtą warżką a trzy tylne płatki są różowe wygląda na zdrowego, choć widziałam że miał kilka pąków ok. 3-4 które były w doniczce, pewnie przez przewożenie lub folię w której stał, oczywiście był także jeden liść już uschnięty, z którego pobrał wartości odżywcze wygląda nieźle pokażę zdjęcia

P.S. Możliwe że niedługo będę mieć taką drobną informację - niespodziankę ale na razie nie jestem jeszcze pewna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie036.jpg (51,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie035.jpg (71,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie03a2.jpg (65,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie03a7.jpg (51,1 KB, 12 załadowań)
adela17 jest offline Zgłoś do moderatora