2018-06-22, 16:04
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Styczniowe 2018r. cz. 2 💕
Cytat:
Napisane przez Cay
Little, dużo siły. Przewalone masz z tymi chorobskami. Podjęliście decyzję co do Stanów?
Ewka, przepraszam, dopiero teraz doczytałam - ja Trójmiasto, wiec do Wrocławia mi nie po drodze  Ale dzięki
Majaaaa, ale bym się wkurzyła :/
toja_
Ajtra, a co się ostatnio działo?
|
Pisałam w poprzednim wątku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4803, w skrócie pani pielęgniarka chciała za wszelką cenę nam udowodnić, że plastry nie działają.
A dzisiejsza szczepionka spoko córa tylko się właściwie skrzywiła, ale pani była inna niż ostatnio 
Cytat:
Napisane przez Ewka788
Majaaa, ach ci faceci? Mój ostatnio 15 minut przed meczem mnie poinformował, że znajomi przyjeżdżają. Młody akurat powinien mieć swoją długa drzemkę, no i zamiast spać 2 h spał tylko pół. A potem usłyszałam z to moja wina że dziecko marudne bo go spać nie położyłam.
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------
Dzisiaj byliśmy na powtornym pobraniu krwi. Młody akurat powinien drzemac, więc ryku było sporo. Pielęgniarka miała problem ze znalezieniem żyły, bo jak to stwierdziła on taki pulchny że żył nie widać. Mam nadzieje, że już nie będziemy musieli go męczyć pobieraniem krwi i lekarzami w ogóle. Czytałam, że dajecie te plasterki przed szczepieniem. To już można? 11.07 mamy trzecie więc napewno skorzystam. U nas nocka do 2:30 super a potem młody spał z cycem w buzi, pojekiwal, poplakiwal widać że zęby go męczą. Już na dziąsłach dolnych jedynek zrobiły się takie górki i dwie białe kreseczki... długo to jeszcze potrwa?
|
Oby już było dobrze 
U nas też już tak delikatnie widać ząbki (tak mi się przynajmniej wydaje ), ciekawa jestem ile jeszcze 
Z ulotki: "Noworodki i niemowlęta w wieku od 0 do 2 miesięcy: Jeden plaster stosuje się na wybrany obszar skóry. Czas stosowania: 1 godzina, nie dłużej. Tylko jedna dawka pojedyncza powinna być
stosowana w dowolnym okresie 24-godzinnym. Rozmiar plastra czyni go mniej przydatnym do
stosowania na niektórych częściach ciała noworodków i niemowląt.
Niemowlęta w wieku od 3 do 11 miesięcy: Do dwóch plastrów stosuje się na wybrany obszar skóry.
Czas stosowania: w przybliżeniu 1 godzina, maksymalnie 4 godziny."
Edytowane przez Ajtra
Czas edycji: 2018-06-22 o 16:09
|
|
|