Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wykluczenie w pracy?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-06-27, 14:01   #61
kotissska
Rozeznanie

Dot.: Wykluczenie w pracy?

[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;84447686]Wy naprawdę nic nie rozumiecie. Ja nie oczekuję sympatii itp. Nawet gdy z kimś nie chcesz się zadawać na polu pozazawodowym, to w pracy musisz z tą osobą pracować, jeśli to wynika z waszych obowiązków. Na tematy zawodowe umiem z ludźmi rozmawiać i nie traktuję odmiennego zdania jako atak.
Po prostu w pracy powinno się zachowywać profesjonalnie, a sympatię i antypatię odłożyć na bok. Współpraca wtedy, kiedy jest konieczna. Ja rozumiem, że lubiani więcej zyskują, ale nie może być tak, że o sprawach istotnych dla mojego działu wiedzą wszyscy inni, a ja dowiaduję się tego od nich albo w ogóle się nie dowiaduję. I oni są bardzo zdziwieni, że ja tego nie wiedziałam. Chodzi tu oczywiście o sprawy firmowe.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

tylko small talkami między pracownikami się przychodów firmie nie zapewni. Oczekuję od współpracowników tego, że będę informowana o tym, co się dzieje w dziale na bieżąco bez względu na sympatie i antypatie.[/QUOTE]

No i widzisz, nawet takimi wypowiedziami pokazujesz, że tylko Ty coś wiesz najlepiej nie sprawiasz wrażenia sympatycznej, jeśli innych też uważasz za nierozumiejących nic, to Twoja sytuacja w ogóle się nie zmieni. Skoro masz problem z informacjami i ich przepływem to tak jak dziewczyny napisały albo porozmawiaj z szefową albo zdejmij koronę i wprost poproś żeby dawali Ci znać o takich sprawach. To nie przedszkole, musisz sama się pilnować i własnych interesów.
kotissska jest offline Zgłoś do moderatora