2018-06-29, 14:00
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
Badania prenatalne na NFZ robi się w 1 trymestrze ze wskazań medycznych. Prywatnie można je zrobić jak się ma ochotę i nie kosztują 2.5 tysiąca. Ja płaciłam prywatnie moze 200-300 zł. Druga sprawa ze chyba NIGDZIE na świecie nie ma bezpłatnych badań prenatalnych dla każdego.
Druga sprawa - badania o których piszesz za 2.5 tysiąca, nie wiem czy tyle kosztują w PL ale to są badania NIFTY które wszędzie są drogie i nierefundowane.
Po trzecie w niektórych krajach pierwsze usg i jakiekolwiek poważne badania masz w połowie ciąży (czyli 5 msc) i wtedy pierwszy raz widzisz ze dziecko ma wady rozwojowe i dopiero dokonujesz aborcji. Myślę że lepiej jednak to wiedzieć w 1 trymestrze jak się da. Także piszesz po prostu nieprawdę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------
Cytat:
Napisane przez Caudofemoralis
Czyli twierdzisz, że nie ma czegoś takiego jak wpadka niezależna od nas?
|
Myślę, że jest dużo rzadziej niż ludzie chcą sobie wmówić. Myślę że kobieta która twierdzi ze biorąc tabletki zaszła w 6 ciąż jest po prostu niepowazna. Żeby antykoncepcja działała trzeba ja przede wszystkim dobrze przyjmować, brać tabletki regularnie i prawidłowo zakładać prezerwatywe.
Owszem są takie przypadki pytanie jednak dotyczyło czy to ten sam przypadek co gwałt. Dla mnie akurat nie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|