Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-06-29, 14:00   #3608
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.

Badania prenatalne na NFZ robi się w 1 trymestrze ze wskazań medycznych. Prywatnie można je zrobić jak się ma ochotę i nie kosztują 2.5 tysiąca. Ja płaciłam prywatnie moze 200-300 zł. Druga sprawa ze chyba NIGDZIE na świecie nie ma bezpłatnych badań prenatalnych dla każdego.
Druga sprawa - badania o których piszesz za 2.5 tysiąca, nie wiem czy tyle kosztują w PL ale to są badania NIFTY które wszędzie są drogie i nierefundowane.
Po trzecie w niektórych krajach pierwsze usg i jakiekolwiek poważne badania masz w połowie ciąży (czyli 5 msc) i wtedy pierwszy raz widzisz ze dziecko ma wady rozwojowe i dopiero dokonujesz aborcji. Myślę że lepiej jednak to wiedzieć w 1 trymestrze jak się da. Także piszesz po prostu nieprawdę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Caudofemoralis Pokaż wiadomość
Czyli twierdzisz, że nie ma czegoś takiego jak wpadka niezależna od nas?
Myślę, że jest dużo rzadziej niż ludzie chcą sobie wmówić. Myślę że kobieta która twierdzi ze biorąc tabletki zaszła w 6 ciąż jest po prostu niepowazna. Żeby antykoncepcja działała trzeba ja przede wszystkim dobrze przyjmować, brać tabletki regularnie i prawidłowo zakładać prezerwatywe.
Owszem są takie przypadki pytanie jednak dotyczyło czy to ten sam przypadek co gwałt. Dla mnie akurat nie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz