Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Horrendalne (i ciągle rosnące!) ceny perfum w Polsce
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-04, 22:52   #12
nagada
Raczkowanie

Dot.: Horrendalne (i ciągle rosnące!) ceny perfum w Polsce

Ja myślę, że to raczej trendowe zjawisko dotknęło i perfum. Wchodząc do sklepu spożywczego obok mnie codziennie widzę, że jest drożej.Sprzedawczynie skarżą się, że każda dostawa ma wyższe ceny. Gdzie się nie obejrzę (przynajmniej w Warszawie) ceny naprawdę rosną z dnia na dzień. Myślę, że po prostu ten trend spadł teraz i na perfumy, bo żadnych racjonalnych podstaw to nie ma (wręcz przeciwnie, powinny być tańsze).Swego czasu tak właśnie było z mieszkaniami.Na przykładzie W-wy patrząc w ciągu półtora roku ceny wzrosły 200%, chociaż kiedy rozmawiałam ze znajomymi z firmy budowlanej twierdzili, że max 50% jest uzasadnione.Ale popyt był olbrzymi ( napędzali go nie ma się co oszukiwać powracający z zagranicy młodzi ludzie oraz możliwość brania 30-letnich kredytów ), wszyscy podnosili ceny mieszkań z dnia na dzień - więc nikt nie chciał mniej zarobić niż inni.Teraz to już się uspokoiło (ale marna pociecha kiedy metr w normalnym budynku kosztuje ok 10 tys), słyszy się już nawet, że niektórzy zaczynają robić promocje, dorzucają wycieczki, część montażu za friko czy też wprost negocjują niższą cenę.Co do mnie nie będę i z przekonania i z powodu możliwości finansowych płacić za coś 400 zł jeżeli ten sam produkt mogę mieć za połowę ceny.Już chyba bardziej opłaca się wsiąść w pociąg, skoczyć na jednodniową sklepową wycieczkę do Niemiec i tam na promocjach zrobić zakupy.A dla leniwych (takich jak ja) pozostaje oczywiście internet .Chociaż zakupy w nim jak wiemy niestety potrafią pod innym względem zaboleć.
nagada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując