|
Zadomowienie
|
Dot.: ZBIORCZY:Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu cz.II
Ja również się nie doczekałam na analizy składów fluidów które podałam..:/ No ale trudno, tych akurat pewnie i tak nie kupię (testery mi się nie sprawdziły)
Wróciła mi chęć na SH, tylko znów pytanie - czy może zaszkodzić mojej skórze ze skłonnością do zapychania? Czy może ją wysuszyć? [tego bym nie chciała...]
Nie chcę, żeby po używaniu podkładu częściej niż raz w tygodniu (a będzie codziennie...) zaczęły mi wyskakiwać podskórne cysty których teraz, chwałą bogu, nie mam.
reklamują się tak, pytanie na ile wolno im wierzyć?
Nowoczesny podkład w płynie, który matuje i nawilża skórę, ujednolica koloryt cery i tuszuje jej niedoskonałości.
Wyjątkowo delikatny i naturalny. Kremowa, a jednocześnie lekka konsystencja sprawia, że łatwo się nakłada i jest bardzo wydajny. Pozwala to równomiernie rozprowadzić go na twarzy, zacierając różnice między skórą pokrytą i nie pokrytą podkładem.
Podkład jest beztłuszczowy, dzięki czemu nie nabłyszcza skóry. Matuje podatne na błyszczenie się partie twarzy, dzięki zawartości oczyszczonej glinki kaolinowej, co sprawia że cera wygląda zdrowo i nie świeci się.
Podkład jednocześnie doskonale nawilża skórę, dzięki unikalnej kompozycji ziół. Zawiera ekstrakty botanicznie i witaminy, aby zapewnić dodatkową pielęgnację skóry. W jego składzie znajdują się wyciągi z trawy cytrynowej, echinacei, mięty pieprzowej, rozmarynu oraz zielonej herbaty.
Wszystkie zawarte w podkładzie składniki pomagają utrzymać skórę w doskonałej formie. Cera staje się gładka i matowa.
Polecany szczególnie do cery tłustej i mieszanej, jednakże z powodzeniem mogą stosować go także panie o skórze normalnej, pragnące, by pozostała ona matowa przez wiele godzin.
zatem skład (pełna nazwa: Sally Hansen podkład Skin equalizing) - przepisany ze zdjęcia, więc nie ręczę, ża dobrze i załączam zdjęcie na wszelki wypadek
Water, Cyclomethicone, Dimethicone, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Stearic Acid, Triethanolamine, Magnesium Aluminum, Silicate, Glyceryl Stearate, Isostearic Acid, Steareth-20, Steareth-2, Methylparaben, Phenoxyetanol, CelluloseGum, Xanthan Gum, Propylaraben, Chlorphenesin, Glycerin, Trisodium EDTA, Dipropylene Glycol, Centella Asiatica (Gotu Cola) Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Echinacea Angustofolia (Coneflower) Leaf Extract, Benzoic Acid, Kaolin, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, SD Alcohol 40-B, Cymbopogon Schoenantus (Lemongrass) Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf extract, Camellia Sinesis (Green tea) Extract, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Allyl Methacrylates Crosspolymer, Titanium Dioxide, Iron Oxides
walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo)
Edytowane przez eLWhy
Czas edycji: 2008-08-05 o 13:08
|