Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ile zarabiają Wizażanki ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-05, 12:39   #277
marrticzka
Zadomowienie

Dot.: Ile zarabiają Wizażanki ;)

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
w zadnym zawodzie nie ma różowo. W każdym są stresy i zle strony, wiec niestety ten argument do mnie nie dociera i jest zupełnie nieprzekonywujący. Czy wg Ciebie np. praca w urzędzie czy sklepie jest mniej stresująca i z tego powodu powinno sie mniej zarabiac Byłam 4 miesiace na stazu w Skarbówce i tyle sie nasłuchałam ze az uszy puchły . Ja bym nie miałą nerwów zeby tam pracowac i tak spokojnie reagować.

podpisuję się pod tymi słowami
Podejrzewam że wieszość osób, z wyjątkiem "powołania" kusi perspektywa wakacji, ferii, wolnych dni przed-po świętach itp. Więc naprawde nie widze podstaw do narzekań, nauczyciel nie pracuje w Wigilie, Sylwestra ...

I nie tylko nauczyciele tego nie robią Nie pomyślałaś o osobach których praca wymaga np. dyżurów w domach 24godz/dobe - oprócz "normlanej" 8-godzinnej pracy O osobach, które pracując w prywatnych firmach MUSZĄ zostać po godzinach lub nawet przyjezdżać do biura w soboty czy niedziele ... Już nei mówiąc o tym, że w domu również myślą o pracy, o rzech które są do zrobienia i w jaki sposób cos zrobić. Niestety nie da się po 15 odciąć od wszystkiego co dzieje sie w pracy.
mam wrazenie ,ze ten watek powstal po to, aby "dokopac leżącemu".
zatytułowany jest: ile zarabiaj wizazanki?, a moj post byl odpowiedzia na to pytanie. nie rozumiem skad taka wrogosc i nieprzyjazne nastawienie. a skoro sadzicie, ze my, nauczyciele nic nie robimy przez caly rok tylko czekamy na swieta, wakacje i weekendy , a przy tym jeszcze placa nam za to fortune, to nasuwa mi sie pytanie: czemu coraz mnie ludzi decyduje sie na prace w oswiacie???? i czemu Ty nie siegniesz po tak ogromna i jakże łatwą kase???:confuse d: przeciez to istna sielanka
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując