Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Skąd bierzecie pieniądze na ciuchy ????
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-05, 22:16   #86
expectation
Zadomowienie

Dot.: Skąd bierzecie pieniądze na ciuchy ????

Mam 17 lat, dostaje 50 zł kieszonkowego, co miesiąc, z czego 30 idzie na kartę. Zostaje mi więc 20 zł, idzie to raczej na ciuchy w ciucholandzie, bo na nic innego nie starcza Na jakies rzeczy ze sklepu muszę długo zbierać, jeśli jednak juz nie mam butów w ktorych mogłabym normalnie chodzić to rodzice mi je "fundują" poza tym, staram się odkładać na wyjazd, zawsze jak są jakieś okazje - urodziny, imieniny, itd, to tych pieniedzy nie wydaje i raz na 2 lata moge sobie pozwolić na wyjazd (w tym roku pojechałam na 17 dni!!) Staram się nie wydawać pieniedzy na rzeczy nieprzydatne, albo w szkole na sklepik szkolny, itp. Dlatego do szkoly w ogole nie biorę pieniędzy. Zawsze w domu robie sobie jak najwiecej kanapek, zeby do 18 nie być głodna;D i jakoś żyję

Poza tym, np. rok temu w wakacje pracowałam, zarobiłam przez miesąc 500 zł, wiem ze to mało. Teraz to widzę, ze ta praca w ogóle sie nie opłacała, ale dla mnie to i tak było dużo W następnym roku zamierzam wyjechac na 2 miesiące nad morze, zarobić 3 tys. (tyle ile moi znajomi w tym roku...) i wydać na prawo jazdy i ksiązki zebym mogla przygotować się do matury

A Bóg map nie rozdaje, nie wiesz dokąd iść...

expectation jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując