Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pomoc dla początkujących!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-06, 01:16   #247
dobrarada
Zadomowienie

GG do dobrarada
Dot.: Pomoc dla początkujących!!!

kilka spostrzeżeń:
cyrkonie Swarovski (oryginalne) z Austrii - jakie mam podrożały w tym roku o około 12%
a przecież euro spada?
ceny nie zmieniam, trudno.
prawie wszystkie niemieckie pędzle które mam podrożały u producenta od lutego tego roku o 20% - dlaczego???
oczywiście ceny bez zmian (u mnie).

rzeczy z chin z plastiku podrożały niektóre o 40% !
więc jak widać miodu nie ma. jak ktoś podnosi to ten co Kupuje też musi podnieść ceny, albo sobie będzie działał charytatywnie.

co do cen produktów markowych, dajmy na to IBD. jest w danym kraju tzw. przedstawiciel z wyłącznością na sprzedaż na ten własnie kraj. i tylko on to sprowadza i co robi? dyktuje takie ceny jak chce.
ale nikt nie zabroni kupowania w USA żeli IBD z ich lokalnych hurtowni - i teraz taka akcja się odbywa, kupuje się to coś za jedną czwartą ceny w Polsce, ale trzeba cło opłacić, transport itd... ok, opłacone i tak wynosi sporo mniej niż u przedstawiciela. dlatego ceny Ibd na All są niższe. czyli mozna markowe rzeczy kupić tanio na all. ale i tak nie dogodzi Polakowi - bo się zaraz usłyszy:

jak tanie to pewnie podróba

więc: jak u przedstawiciela drogo - to wszyscy marudzą: czemu tyle kosztuje jak w ameryce cztery razy taniej

a jak u innego sprzedawcy na all-u tanio: to wszyscy podnoszą larum: jak tanio to pewnie podróba....

dogodzi Polakowi?

NIE !!!
dobrarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując