Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - PRAWDA na temat skuteczności działania odżywek do paznokci
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-06, 09:12   #8
ananonda191
Zadomowienie

Dot.: PRAWDA na temat skuteczności działania odżywek do paznokci

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Polecacie wcieranie ale w takim razie jakich produktów prosze konkretne nazwy. Jak wykoncze lakierowe to spróbuje takich
Ja myślę, że wszystkie z tych przyniosą pozytywne skutki. Mogę Ci podać nazwy tych co ja miałam (wszystkie się sprawdziły), ale i tak zawsze najbardziej będę polecać herba studio-balsam do paznokci (do nabycia w aptekach lub sklepach zielarskich, jednak można zamówić także na allegro u pani madge albo na stronie www.herbastudio.pl, gdyż raczej trudno ją dostać), ponadto świetna jest oliwka do paznokci z joko (taka żółta), avon strong results, joko spa do paznokci, wibo serum z wapniem i wit.C, maść z wit. A, olej rycynowy, a także jak zauważyła koleżanka wyżej zwykłe oleje, które wcierane w paznokcie przyniosą dobroczynne efekty.

W ogóle jeszcze chciałam zaproponować, jak najlepiej robić paznokciom kurację. Myślę, że na początku, gdy ścinacie zniszczone rozdwojone paznokcie do zera (lub zostawiacie kilka milimetrów), to najlepiej jest odstawić na jakiś czas wszelkie lakierowe specyfiki i porządnie je odżywić za pomocą w tych wsmarowywanych. Natomiast, gdy paznokcie już trochę podrosną, odzywione wspaniale, możecie wtedy wprowadzić odżywki lakierowe, które będą je chronić przed ewentualnymi uszkodzeniami, uszczelniać i zabezpieczać płytkę. (te odżywki lakierowe, które zawierają niewiele substancji odzywczych, powinny poradzić już sobie z świetnie odżywionymi, zregenerowanymi paznokciami za pomocą odzywek wcieranych nafaszerowanych dobroczynnymi składnikami!) Jednak dodatkowo można wsmarowywać jeszcze u góry paznokcia, a także w skórki te wcierane, w celu utrzymania efektu odżywienia. Jeśli to nie pomoże, to już nie wiem. Chyba jedynym ratunkiem będzie już wtedy zdrowe odżywianie (co u dziewczyn rzadko się zdarza, bo zawsze jakieś diety, brak jedzenia śniadań) i łykania wspomagających preparatów ze skrzypem i witaminami.
ananonda191 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując