Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szczęście... czego człowiek potrzebuje, by być szczęśliwym?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-06, 10:27   #12
tamaratamta
Przyczajenie

Dot.: Szczęście... czego człowiek potrzebuje, by być szczęśliwym?

Wiem co napisałaś, raczej masz coś na myśli i nie potrafisz tego wyrazić do końca, piszesz ogólnie, jak już tak filozofujesz to rozwiń wątek, bo się zaplątałaś. Piszesz o wpływie środowiska to w końcu napisz co masz dokładnie na myśli, bo tak samo można napisać że księżyc ma na nas wpływ i na nasze samopoczucie tylko co to wnosi do dyskusji??

Co do obrażania, ja tego nie pisałam żeby kogokolwiek obrazić, zawsze prawda może kogoś urazić, wiadomo że przytakiwaniem i pochlebstwami można sobie zjednać tłumy ale czy o to chodzi?? Czy ktoś kiedyś powiedział, ze wszystko w życiu będzie w porządku?? Ludzie ludziom gorsze rzeczy robią i okazuję się to tolerowane. To ludzie sami pozwalają by tak o nich mysleć.
Tak się składa, że studiuje specyficzne kierunki i robię czasem na własną rękę badania socjologiczne. Inteligentny człowiek zbiera informacje z otoczenia analizuje i wyciąga wnioski i to sa moje wnioski, owszem być może zbyt prostolinijnie ujęte tutaj. Niestety mentalność o której pisałam jest zauważalna, wśród grupy ludzi po dłuższym przebywaniu i dłuższej rozmowie na żywo jestem wstanie stwierdzić bez pytania skąd dana osoba się wywodzi, pochodzi, na 10 osób 9 trafnych. Nie chodzi o stawianie w jednym rządku tych wszystkich ludzi, a wyodrębnienie i korelacje pewnych zachowań i rotacje cech w pokoleniach.

Wielu ludzi nie ma pojęcia czym jest szczęście, bo zyją chwilą bez zastanowienia nad konsekwencjami, na piedestale są własne zachcianki i przyjemności, a w przyrodzie musi być równowaga nie mozna być tylko szczęśliwym, jak się weźmie za duzo jednego to się dostanie mniej czegos innego.

Nie zastanawia mnie dlaczego odniosłaś się akurat do tego zdania o mentalności w mojej wypowiedzi, bo mój post był obszerny i poruszyłam kilka wątków.
tamaratamta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując