2018-07-16, 10:09
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy - cz. 5
Cytat:
Napisane przez czarna_mara
W sobotę miałam bóle brzucha i lekką biegunkę, z przerwami od 17 do 23; pod koniec dnia była łagodniejsza. Tabletkę przyjęłam jak zwykle o 20, była to 8. z blistra Jeanine. Dopiero teraz wpadło mi do głowy, że mogła się nie wchłonąć... Niestety już za późno na wzięcie dwóch na raz (wczoraj wzięłam jedną o zwykłej porze, czyli 24 godziny po tamtej). Od kilku lat przyjmuję i nigdy nie zapomniałam o przyjęciu.
Widzę się z chłopakiem w tym tygodniu, czy powinnam stosować dodatkowo prezerwatywę? Zastanawiam się czy przyjmować dwa kolejne tygodnie normalnie, nie robić 7 dniowej przerwy po opakowaniu, czy może przestać, czekać na krwawienie i wtedy przyjąć kolejną... Ginekologa mam dopiero na następny poniedziałek i zapytam co dalej.
A może za bardzo schizuję i jedna tabletka być może nie wchłonięta w 100% ciąży mi nie zrobi...
|
Według mnie tabletka się wchlonela. Producent ma na myśli ostrą biegunkę, trwającą kilka dni. Jeśli pod koniec dnia już się lepiej czułaś, to tabletka się wchłonęła.
Dla własnego komfortu możesz się dodatkowo zabezpieczać przez tydzień, ale nie jest to konieczne według mnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|