2008-08-06, 11:06
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomoc dla początkujących!!!
Kurczę dziewczynki macie rację jak holera!!!
Paulakrk,jagódeczka, dobrarada! Wszystko prawda i zgadzam się w 100%.
Co jedno mogę dodać, to to ,że niestety ok 90% naszych klientek nie zdaje sobie sprawy z tych rzeczy. A nawet nie zawaham się powiedzieć o stylistkach z dyplomami, które rownież nie mają pojęcia o takich sprawach! Czesto jest tak że kurs trwa 2-4dni nie kończy sie żadnym egzaminem , dostajesz dyplom i hulaj w świat - jestes stylistką haha i ile takich stylistek pracuje w znanych salonach?
Ten kto chce robic paznokcie i oddać sie tej pasji musi mieć smykałkę!! musi sie tym interesować, uczestniczych w seminarich pokazach, wymieniać sie z dziewczynami na forach swoja opinią, znać rynek i produkty na rynku i co najwazniejsze mieć duzą wiedzę i przekazywać ta wiedze swoim klientkom!
nie może byc tak że przychodzi dziewczyna do ciebie i nie cche mieć paznokci przedłużonych na tym żelu "...", bo inna "stylistka" powiedziała że są do d...
nie moze być tak że przychodzi dziewczyna i mowi że nie chce mieć na szablonie bo się nie trzymają paznokcie
nie może być tak że to KLIENT NAS BEDZIE UCZYŁ , bo tak zostal poinformowany przez DYPLOMOWANĄ STYLISTKĘ!
niestety żyjemy w takich czasach że kazda z nas z biegu moze isc na kurs przedłuzania paznokci, firmy wszedzie sie ogłaszają - jest to coraz popularniejszy zawod - no i niestety no bo tym rynkiem zaczynaja rządzic NIEPROFESJONALIŚCI!
i mam w planach sama otworzenie jakiegos małego studia paznokci i wkurza mnie jak ktos mi mówi "Pani, tego tu jest już duzo w tym miescie" - a czy ktos sie zastanowił jaka liczba ze słowa DUZO to profesjonalisci kształcący sie w swoim zawodzie z pasją? bo wg mnie NIKT! wszyscy to la femme , perfect lady- którzy nawet nie wiedzą ze na szablon można nałozyć żel! (bo wg nich tylko akryl, żel peka )..
A ile dookoła nas jest SOLARIUM, albo lepiej - ile dookoła jest fryzjerow?? cała masa!!! I my dokładnie widzimy różnice i sami wybieramy do kogo chcemy pójsc./
kurcze musiałam sie tu wygadac bo mnie to juz wszystko rozwala.. pewnie troche nie na temat sie rozpisłam ale co mi tam ulżyło ufff heh
|
|
|