Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pomoc dla początkujących!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-06, 11:06   #251
klifek17
Raczkowanie

Dot.: Pomoc dla początkujących!!!

Kurczę dziewczynki macie rację jak holera!!!

Paulakrk,jagódeczka, dobrarada! Wszystko prawda i zgadzam się w 100%.

Co jedno mogę dodać, to to ,że niestety ok 90% naszych klientek nie zdaje sobie sprawy z tych rzeczy. A nawet nie zawaham się powiedzieć o stylistkach z dyplomami, które rownież nie mają pojęcia o takich sprawach! Czesto jest tak że kurs trwa 2-4dni nie kończy sie żadnym egzaminem , dostajesz dyplom i hulaj w świat - jestes stylistką haha i ile takich stylistek pracuje w znanych salonach?

Ten kto chce robic paznokcie i oddać sie tej pasji musi mieć smykałkę!! musi sie tym interesować, uczestniczych w seminarich pokazach, wymieniać sie z dziewczynami na forach swoja opinią, znać rynek i produkty na rynku i co najwazniejsze mieć duzą wiedzę i przekazywać ta wiedze swoim klientkom!

nie może byc tak że przychodzi dziewczyna do ciebie i nie cche mieć paznokci przedłużonych na tym żelu "...", bo inna "stylistka" powiedziała że są do d...

nie moze być tak że przychodzi dziewczyna i mowi że nie chce mieć na szablonie bo się nie trzymają paznokcie

nie może być tak że to KLIENT NAS BEDZIE UCZYŁ , bo tak zostal poinformowany przez DYPLOMOWANĄ STYLISTKĘ!

niestety żyjemy w takich czasach że kazda z nas z biegu moze isc na kurs przedłuzania paznokci, firmy wszedzie sie ogłaszają - jest to coraz popularniejszy zawod - no i niestety no bo tym rynkiem zaczynaja rządzic NIEPROFESJONALIŚCI!

i mam w planach sama otworzenie jakiegos małego studia paznokci i wkurza mnie jak ktos mi mówi "Pani, tego tu jest już duzo w tym miescie" - a czy ktos sie zastanowił jaka liczba ze słowa DUZO to profesjonalisci kształcący sie w swoim zawodzie z pasją? bo wg mnie NIKT! wszyscy to la femme , perfect lady- którzy nawet nie wiedzą ze na szablon można nałozyć żel! (bo wg nich tylko akryl, żel peka)..

A ile dookoła nas jest SOLARIUM, albo lepiej - ile dookoła jest fryzjerow?? cała masa!!! I my dokładnie widzimy różnice i sami wybieramy do kogo chcemy pójsc./

kurcze musiałam sie tu wygadac bo mnie to juz wszystko rozwala.. pewnie troche nie na temat sie rozpisłam ale co mi tam ulżyło ufff heh
klifek17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując