2018-07-17, 07:33
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
hej jo! My nad morzem od soboty, ale jest tu tak kiepski zasięg że nie mam jak tu pisać. Dziś trochę gorsza pogoda, bo do wczoraj było pięknie. Tylko córka nie ma czasu na spanie, tyle atrakcji, więc wstaje o 6 :|
Co do wózków, ja zostaje przy trzecim który kupiłam dla córki. Dla niej mam co prawda spacerówke, ale dokupie gondole i spokój. Jestem bardzo zadowolona, to po co to zmieniać. Jeździmy Mamas&Papas Ocarro.
Ja jeszcze nic nie kupiłam dla maluszka, czekam do momentu poznania płci Jeśli będzie druga dziewczynka to raczej nie mam za dużo do kupienia, bo wszystko mam po córce. Jeśli chłopczyk to choć trochę poszaleje z ubrankami No i ja kupuje nowe bo traktuje takie body itp jak bielizne u siebie, tej nie kupuje używanej to tym bardziej dziecku nie kupię. Przy córce dostałam trochę ubranek ż.drugiej ręki to wstyd mi było je zakladac, od razu widać że takie jakieś sprane i znoszone. A trafiając na wyprzedaże idzie wszystko serio bardzo tanio wyrwać.
Wczoraj zaczęłam czuć już cala macice, w sensie wyróżnia się już na brzuchu i czuje ją, że coś tam się dzieje
Achhh i co do fotelików i kombinezonow, ja jak Amelia patrzę głównie na bezpieczeństwo. A bezpiecznym nie jest przewożenie dziecka w puchowym ubranku. Na to jest świetne rozwiazanie- śpiworek dedykowany do fotelika. Do niego wsadzamy dziecko w kombinezonie z dresowki, softshellu itp, zapinanami i wtedy okutamy spiworkiem. Dziecku jest cieplutko i co najważniejsze jest poprawnie zapiete. To że dziecko jest foteliki nic nie da jeśli jest w nim źle przewożone, niestety.
Kurde, chmura się. Oby z tego nie bylo deszczu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|