Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Związki które nie miały prawa się udać a jednak.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-07-18, 07:46   #81
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Związki które nie miały prawa się udać a jednak.

Cytat:
Napisane przez patricia_ventura Pokaż wiadomość
(...)widze ze wg was NIE MA SZANS NA ODBUDOWANIE ZWIAZKOW LUB ZBUDOWANIE SZCZESCIA NA SLABYCH FUNDAMENTACH LUB RUINACH INNEGO ZWIAZKU. Przykro mi, moze nie po waszej mysli ale zycie pokazalo i ciagle pokazuje ze wszystko jest mozliwe.
Pewnie, że różne rzeczy mogą się zdarzyć. I forum ma to do siebie, że nikogo nie zmusza do podejmowania takich czy innych decyzji. My wyłączamy komputery, wracamy do swoich spraw, swoich związków, a autor wątku podejmuje swoje decyzje samodzielnie i to on ponosi ich konsekwencje. Ktoś będzie chciał, to zastanowi się nad radą "rzuć go/ją" i argumentami na poparcie jej, będzie chciał, to tej rady posłucha, ale wciąż, to nie my się potem zmierzymy ze skutkami tej decyzji. Nikt tu nikomu pięt nie przypieka
Po prostu niektóre z nas, głównie na podstawie własnych doświadczeń, uważają, że zaczynanie związku od łez, że trwanie we łzach i oczekiwaniu aż będzie lepiej, to po prostu strata czasu.

Ja rozumiem trudne sytuacje, rozumiem komplikacje na początku, rozumiem to, że czasem to kobieta się bardziej na początku związku stara, ale wiem też, jak łatwo jest przekroczyć granicę, kiedy z czekania robi się zgoda na poniżanie, w imię tej walki o miłość... A tam gdzie jest poniżenie, tam nie ma mowy o miłości, chyba że o chorej, toksycznej. A tej nie polecam nikomu.