Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studenciaki z Uniwersytetu Gdańskiego ;-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-06, 18:04   #56
blonndee
Wtajemniczenie

Dot.: Studenciaki z Uniwersytetu Gdańskiego ;-)

Cytat:
Napisane przez zetka89 Pokaż wiadomość
blonndee ja ide na wydział ekonomiczny a zdawałam historie i wos i zawsze chciałam iść na prawo
także to ewentualnie ja moge mieć problemy z matmą a Ty się nic nie martw i na pewno ze swoimi sobie poradzisz
ja do samego konca nie wiedzialam co zdawac, jestem tak zwanym umyslem ogolnym z naciskiem na NIEhumanistyczny ale droga eliminacji i zainteresowan wybralam chemie kosmetykow. tylko teraz trzeba bedzie sie utrzymac...
Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
W tej chwili szukam mieszkania w Gdańsku i kiepsko mi to idzie
taaa, ja tez. a ze jestem z wawy to ciezko sie szuka na wrzesien mam zapewnione takie przelotowe w redzie, ale w pazdzierniku chcialabym juz cos miec na stale, na miejscu, na dluzej... chociaz... dojazdy na kurs we wrzesniu mnie przerazaja!
Cytat:
Napisane przez april:) Pokaż wiadomość
jak doczytałam dalej, dostałaś się na chemię kosmetyków gratuluję No i witam na wydziale chemii Ja od października zaczynam 3rok OŚ ze specjalizacją chemiczno-analityczną
Ogólnie muszę powiedzieć, że nasz wydział jest specyficzny Wykładowcy zazwyczaj mili (no, zdarzają się wyjątki w postaci upierdliwych, nadgorliwych lub złośliwych) z większością idzie się dogadać. Najlepiej jak się ma ćwiczenia i wykłady z tą samą osobą Sama ochrona jest miksem wszystkiego, ale największy nacisk kładziony jest na chemię i najostrzej pod tym względem oceniają (poprawek z innych przedmiotów można mieć mnóstwo, ale jak obleje się chemię to się wylatuje na zbity pysk no i pewnie to przez to, że ci sami prowadzący maja te same zajęcia z nami i chemią, wiec traktują nas jak chemie ) W moim roczniku po pierwszym semestrze odpadło ok 90 osób, więc przesiew jest niesamowity. Teraz do trzeciego roku dotrwało nas niecałe 50 (z ok. 150 przyjętych na studia). Mi tam się studiuje miło i przyjemnie, najciekawsze są laborki Trochę upierdliwe jest to, że nie wszystkie zajęcia są w budynku chemii, część jest na przymorzu, część w gdyni, a część w gdańsku głównym. No i tyle, jak coś to pytać
specyficzny...? tzn?
osoby, ktore byly teraz przy rekrutacji to wykladowcy? bo taka dosc nazwijmy to puszysta pani traktowala mnie troche jak idiotke, na dodatek powiedziala, ze bylby cud gdybym sie na kosmetyczna dostala. zastanawiam sie kto to... a taki smieszny niski starszawy pan z broda powiedzial, ze jak wiadomo cuda sie zdarzaja i prosze juz go z gory polubilam
to powiedz cos jeszcze! np czy warto isc na ten kurs wyrownawczy z chemii we wrzesniu? i czy jest duza szansa, ze zblaznie sie na wstepie niewiedza...?