2005-10-23, 08:50
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coś do ukrycia dla cery trądzikowej
Cytat:
|
Napisane przez Ironlady
Pomimo kilkuletniej walki z trądzikiem i wzmożonej pielęgnacji potrzebuję czegoś do ukrycia wyprysków oraz przebarwień. Poszukuje podkładu, pudru prasowanego, bądź sypkiego, który by średnio krył (nie mocno). Nie musi posiadać funkcji matującej. Przeglądając KWC nie wiem czy lepszy byłby puder prasowanyManhattan, Soft Compact Powder, Natural Look czy też jakiś podkład(z średniej półki cenowej). Mam cerę bardzo jasną i wszelkie pudry w kremie antybakteryjne z niskiej półki tworzą smugi, ścierają się, a przede wszystki mają zbyt ciemne odcienie (mam bardzo jasną karnację). Nie chciałabym pogarszać stanu cery i boję sięczy aby podkład jest bardziej niebezpieczny od pudru.
|
Podkłady typowe dla cer trądzikowych ma min apteczna firma La Roche Posay, jest tam kilka rodzajów podkładów: korygujący, kamuflujący, optycznie wygładzający... Wszystkie nie zatykają porów, ich cena to ok 70 zł
dobry również na mocny efekt krycia bez tworzenia maski ma podkład Estee Lauder Double Wear kosztuje 140 zł
Dobrze też kryje ale matowi mocno podkład Revlonu Colorstay kosztuje 70 zł
Co do pudru w kamieniu to polecam ci puder Shiseido Luminizing Color jest świetny, mam odcień L1 i L2, nie widać ich na buzi ale ładnie ją rozświetlają, sprawdź sobie opinie na KWC
Pozdrawiam
|