2005-10-23, 11:42
|
|
|
BAN stały
|
pakujemy się do porodu
wiadomo jak to jest, kiedy nagle orientujemy sie, ze to już, a jeszczenic nie spakowane, nie wiadomo, gdzie co leży i zaczynamy pakować się w pośpiechu wrzucając wszystko do torby. Ja tak miałam ostatnio i połowy rzeczy zapomniałam ze sobą zabrać do szpitala i mój TŻ musiał wszystko dowozić a i tak zawsze o czymś zapomniał. Przeszukałam wyszukiwarkę ale nie znalazłam wątku dotyczącego rzeczy, które są potrzebne i które trzeba spakować do porodu. Sama zaczynam myśleć o tym, że to już na dniach i powoli zacznę się chyba pakować. Tylko do czego i co? Zauważyłam, że w szpitalach popularne są reklamówki na rzeczy i wszystkie kobitki z reklamówkami przyjeżdżają, ale doszłam do wniosku, że to niewygodne, a trzymanie swoich rzeczy w szafkach, które są przecierane "na odczep sie" nie za bardzo mi się uśmiecha. Więc w co się zapakować? No i jak zaczęłam myśleć co wrzucić do torby czy czegoś to doszłam do wniosku, że i tak o czymś zapomnę, więc może ten wątek będzie dobrym miejscem, żeby dopisywać o czym nie można zapomnieć.Mi na razie do głowy przychodzi - karta ciąży
- aktualne wyniki badań
- ksiażeczka ubezpieczeniowa
- dokumenty (ostatnio zapomniałam)
- kilka par koszulek nocnych
- kilka par majtek (podobno zakazane ale każdy ma
), najlepiej jednorazowe
- podpaski
- kilka par skarpet
- kubek, sztućce, bo chyba nikt ze szpitalnych korzystać nie lubi
no i mi się pomysły jak na razie skończyły, a przecież tyle tego było
|
|