2018-07-27, 09:23
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy przesadzam?
Cytat:
Napisane przez Karillas
Witam prosze nie zważać na błędy interpunkcję itp pisze to w nerwach.
Skrócę to najbardziej jak sie da a więc zaczne od tego ze jestem człowiekiem który szybko przywiązuje sie do ludzi i potem bardzo tego żałuje. Jakies 2 msc temu poznałem fajną dziewczynę rocznikowo 17 wiadomo lubiąca wypić jak to teraz bywa.
|
Nie "tak teraz bywa" i nie "wiadomo", tylko ta konkretna dziewczyna ma takie zwyczaje i nie jest to żadne odbicie ogólnych tendencji społecznych.
Cytat:
Gdy wypiła nie była sobą zaczynało sie przystawianie itp pewnie rozumiecie co chce powiedziec.
|
Ależ była sobą. To jest właśnie część jej normalnego zachowania i osobowości.
Cytat:
Tak czy siak spodobała mi sie kręciliśmy ze sobą wychodzilismy temu podobne. Ostatnio miała jakąś impreze na której obiecała ze nie bedzie piła bo obydwoje wiedzieliśmy jak sie zachowuje po alko, no i co? pewnie ze piła i na dodatek sie dobrze bawiła skoro następnego dnia jak sie spotkaliśmy miała całą szyje w <malinkach> moze to głupie albo troche śmieszne ale tak. Nie chciałem nawet o tym rozmawiac nawet o tym nie wspomniałem no bo przeciez nie bylismy parą wiec nie moge jej niczego brionic. Pogadaliśmy ale nie dałem rady długo i mozna powiedziec ze szybko wyjscie sie skonczyło. Dodam ze na tej imprezie były same obce osoby których nie znała prócz kolezanka z którą była. I teraz sednym sprawy jak mam sie zachować? pytać ją o to co zrobiła? czy miec wyrobione o niej zdanie i dać se spokój?
|
Dziewczyna nie robi nic obiektywnie złego. To jej sprawa czy lubi sobie wypić i co wtedy robi, dopóki nikogo nie molestuje. Ty nie musisz chcieć takiej dziewczyny, ale nie upoważnia cię to do robienia czegokolwiek. A gdybyście byli parą, to też nie mógłbyś jej niczego zabraniać. Moglibyście najwyżej ustalić jakie macie wobec siebie zobowiązania i się ich trzymać.
Cytat:
Napisane przez stitches
Nie masz prawa miec pretensji, bo nie byliście w związku, ale masz prawo oczekiwać, że jeśli dziewczyna się z Toba spotyka i umawia na randki to w tym czasie nie spotyka się z innym chłopakiem w tym samym celu i nie daje sie obsciskiwac po pijaku na imprezach.
|
Co mu po tym "prawie" do oczekiwania, jak ona nie ma wobec niego żadnych zobowiązań? Dziewczyna nie łamie żadnych wspólnych zasad, bo żadnych nie maja. Wolno jej pić, obściskiwać się i nawet umawiać nie tylko z autorem.
|
|
|