Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-08, 10:46   #1010
berti
Raczkowanie

Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
Witam, przejrzałam wątek, ale jestem laikiem jeśli chodzi o pielegancje mojej mocno przetłuszczającej się skóry, już sama nie wiem co mam zrobić, mam skóre tłustą, czerwoną, trądzikową, do tej pory uzywałam:
2 razy dziennie rano i wieczorem: zel do mycia twarzy Tea Tree Oriflame,
na noc krem eveline matujący
wieczorem przemywałam po umyciu twarz tonikiem Oriflame optimals BALANCe do cery mieszanej i tłustej
2 razy w tyg peeling st ives morelowy do cery trądzikowej
raz na 2 tyg maseczka Ziaja pro z glinką zielona +mikro-dermabrazja
wiem, że to nie jest odpowiednia pielegnacja mojej skóry, dlatego proszę o pomoc, może znajdzie sie ktoś kto mnie pokieruje, podpowie jakich kosmetykó mam używać, (żel do mycia twarzy, krem, tonik, peeling, maseczka) tylko takie w przystępnej cenie... bardzo proszę... czytałąm dużo o kuracji kwasami, ale musze przyznać, że nie jestem do końca przekonana więc może najpierw jakaś podsatwowa pielęgnacja... , dodam że używam podkładu revlon colorstay.
Witaj

to ja jeszcze tylko dodam (bo dziewczyny już właściwie wszystko napisały )

do mycia bez SLS jest jeszcze - Lirene nawilżający (taki zielony), Ziaja Calma HLC
z kremów nawilżających jeszcze (bez jakiś dużych ilości ewidentnych zapychaczy) AA therapy nawilżający ok. 15 zł (niebieski) i z minerałami (żółty)

peeling StY jest owszem świetny ale uważaj jeżeli masz dużo krostek, on nieźle drapie, nie podrażnia Ci stanów zapalnych?
berti jest offline Zgłoś do moderatora