Witam wszystkich
Chciałabym się Was poradzić. Sprawa nie jest prosta (bynajmniej dla mnie). Chodzi o mojego ex

Rozstaliśmy się nie dawno (koło 3 tygodni), za jego inicjatywą. Po tym wszystkim zaproponował mi przyjaźń, że mogę na nim polegać itd. Pomyślałam no dobra co mi szkodzi (a z tyłu głowy nadzieja na ponowne bycie razem).
Więc właściwie ignorujesz to co on chce, on chce tylko przyjaźni a Ty i tak liczysz na coś więcej. To takie typowe, niby ok ale jednak będę drążyła...
Problem w tym, że to ja pierwsza się odzywam, ja proponuję spotkania. Widzieliśmy się 3 razy do tej pory. Na pierwszym spotkaniu było dobrze, chwilę pogadalismy, dowiódł mnie do domu, pocieszał żebym nie plakała. Następnego dnia spotkaliśmy się ponownie, popłakał się. Mówił że mu ciężko, że nie umie sobie poradzić ze wszystkim i zastanawia się nad psychologiem (ogólnie ma duży problem ze sobą), zostałam i wylądowaliśmy w łóżku (tego nie żałuję).
Rozdrapujecie sobie wzajemnie rany, Ty próbujesz go nieświadomie przekupić seksem, a on jaki biedny i poszkodowany. Wygodna sprawa, nie być w związku ale do łóżka łatwo trafić. Podchodzi trochę pod wykorzystywanie Cię...
Następnie znów ja zainicjowałam spotkanie po paru dniach. Plakałam, że mi ciężko, ale nie prosiłam żeby wrócił.
Powiedział, że jestem ważna dla niego i możemy być przyjaciółmi.
Spotykać się raz w tygodniu (ustalić jakiś dzień). Jak później dzwoniłam do niego żeby to ustalić ro nagle nie wiem, zobaczymy, że może raz spotkamy się 2 razy w tygodniu, a raz nie.
I nie rozumiem jego podejścia.
Przyjaciele nie spotykają się non stop, to nie randki, on nie chce związku a Ty się narzucasz. Czego nie rozumiesz? Delikatnego wykręcania się bo facet kulturalnie nie kazał Ci spadać tylko chce mieć normalną relację i możliwość po prostu też pogadać?
Ps. Ostatnio pisał, że jest w szpitalu ja się martwiłam, po czym dostałam smsa że świat nie kreci się wokół mnie i żebym nie mówiła że go nie kocham. Po czym następnego dnia przepraszał, że tak napisał.
Powiedzcie co o tym sądzicie?
Wysłane z
aplikacji Forum Wizaz