Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 20latka prosi o pomoc w dobraniu pielęgnacji
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-08, 16:17   #5
201608040942
Konto usunięte

Dot.: 20latka prosi o pomoc w dobraniu pielęgnacji

Jesli masz naczynka to odpadaja wszystkie scierne pelingi i polecony tutaj Diacneal.
Effaclar K mozesz jak najbardziej uzywac,Skoro stosujesz maseczke z aspiryny to znaczy ze nie jestes na kw. salicyliwy uczulona i Effaclar K ci nie uczuli.
Moze sprobuj z retinaldehydem? On reguluje cere. W Diacnealu jest ale razem z kwasem AHA ktory pieknie podraznia naczynka i rumien, ale z Dirosealu, Ysthealu i Eluage nie ma kwasow.
Do mycia polecam zel od Flos Leku do cery naczynkowej. Wspöomniana byla juz maseczka w saszetce ja mam krem-maseczke ale w tubce, slyszalam ze obie maja miec inne sklady. Maska jest na naczynka, moze sie sprawdzi i nie zapcha cery, a zlagodzi i wzmocni naczynkowa cere. ja bardzo lubie, po wiekszkosci kosmetykach z tej serii moje cera jest zlagodzona a rumien znika i mam buzie w jednolitym kolorze. na zaskorniki uzywam Effaclaru K chodz w tej chwili mam jego tanszy odpowienik z firmy CCB( niedostepny w PL).
Co sie wielu osoba sprawdzilo to niewysuszanie cery. Skora matowiona i wysuszana sie jeszcze bardzij broni i produkuje wiecej tluszczu i czesto jest tak ze pod warstwa sebum mamyy suchy naskorek.
Kremy od Flos Leku do cery naczynkowej sa dosc tresciwe. jak na moj gust to nawet nawilzajacy jest dosc tresciwy, a przynajmniej zadko kiedy natrafilam na nawilzajacy krem o takiej konsystencji. Mnie sie on podobal, ale ja juz nie cierpie na atak pryszczy, wiec mnie sie podobal. Mimo to mozesz wyprobowac jak cie zapcha to zuzyjesz jako krem do rak czy do stop, lub na dekolt... Z tej serii jest bardzo fajny peeling enzymatyczny. To moj pierwszy peelin ktory cos robi. Mialam kilka enzymatycznych min. Calma Ziaji( uzywa moja mama i wyprobowalam) i nie widzialam efektu, dopiero po naczynkowym od Flos Leku widze ze zaskorniki sa mniejsze, te male wogole nie maja czarnych kropek, a buzia jest odwiezona i lekko wygladzona, Przy regularnym uzywaniu mam nawet czysciejszy nos z tych czarnych kropek. Moze i u ciebie sie sprawdzi i nie podrazni naczynek. ja uwazam ze jest godny polecenia, wogole cala seria dla naczynkowje cery jest godna polecenia.
Ciezko jest gdy ma sie takie problemy i naczynka, ale jest coraz wiecej lekkich kremow. Dax ma lekki krem do cery naczynkowej moze wyporbujesz. Zbiera lepsze recenzje niz wersja do cery suchej

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8610

Nie wiem co ci tu jeszcze doradzic zeby dbac o naczynka a jednoczesnie nie pogarszac sprawy z tradzikiem.

A jesli zdecydujesz sie na Effaclar K to jesli potem chcesz na niego jeszcze polozyc cos na naczynka to poczekaj przynjamniej z godzinie zeby kwas mogl zadzalac. Polozenie kremu na Effaclar K powoduje zenutralizowanie kwasu.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując