Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zakończony Ulubiony trik urodowy, który poznałaś dzięki Wizaz.pl –wygraj urządzenie Remington!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-07-31, 17:47   #189
jacksparrow88
Przyczajenie

Dot.: Ulubiony trik urodowy, który poznałaś dzięki Wizaz.pl –wygraj urządzenie Reming

Nie chcę być pesymistką, ale czasu nie da się zatrzymać – można go co najwyżej trochę spowolnić. Nic na to nie poradzę, powoli się starzeję. Nie da się zatrzymać upływu lat, ale dzięki Wizaż znalazłam kilka pomysłów i trików jak sprawić, by zminimalizować jego skutki i trochę odwlec to co nieuniknione. Chodzi tu oczywiście o to, by pomimo wieku wyglądać zdrowo i młodo bez efektu jak po prasowaniu żelazkiem. Stosuję więc pielęgnacyjne i makijażowi triki zaczerpnięte od Wizażanek, których źródłem są domowe sposoby. Delikatnie pomagają mi zwalczyć pierwsze objawy starzenia się skóry, a ja wciąż wyglądam naturalnie. Dzięki temu potrafię zahipnotyzować rzeczywistość, zatrzymać czas i wyglądać niczym Kleopatra, w którą mój mąż jest zapatrzony jak w obrazek. Ale idźmy do konkretów. Rzęsy pełne objętości to dla mnie hipnotyzujące spojrzenie schowane za uwodzicielską, czarną kurtyną. To piękna oprawa oczu, która przyciąga wzrok jak tropikalny kwiat. Wystarczy jedno mrugnięcie, by oczarować każdego mężczyznę. To wisienka na torcie każdego makijażu. Aby stworzyć taki efekt przed nałożeniem tuszu wkładam opakowanie do pojemnika z gorącą wodą. Tusz będzie miał lżejszą i rzadszą konsystencję, dzięki czemu lepiej się nakłada i nie skleja rzęs. Z kolei na noc nakładam na rzęsy olejek rycynowy, który je odżywia, zagęszcza i wydłuża. Zaledwie po kilku tygodniach efekt był piorunujący. Na usta pomalowane matową szminką nakładam odrobinę połyskującego cienia do powiek, dzięki czemu nadaję moim wąskim ustom ponętnej głębi. Szminkę utrwalam odrobiną sypkiego pudru lub różu do policzków. Sama wykonuję swój ulubiony krem BB – mieszam korektor w płynie z kremem nawilżającym i nie wydaję kroci na specjalistyczne kosmetyki. Stosując zalotkę, przed użyciem podgrzewam ją suszarką albo wkładam na kilka minut do ciepłej wody. W ten sposób rzęsy wytrzymają stylizację znacznie dłużej. Niewyspane oczy powiększam optycznie stosując białą kredkę nad dolną linią rzęs, tzw. linii wodnej. A kreskę eyelinerem wykonują z pomocą zwykłej stołowej łyżki. Tych kilka prostych trików znacznie pomaga w codziennym makijażu, zwłaszcza wykonywanym w pośpiechu.
jacksparrow88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując