2018-08-02, 13:00
|
|
Zadomowienie
|
Rozterki przedślubne
Czesc, witam was wszystkie, na wstępie chciałbym od razu podziękować za wszystkie opinie i rady.
Na czym polega problem?
Zastanawiam się czy poruszyć z moim chłopakiem temat ślubu, a jeśli tak, to w jaki sposób to zrobić.
O mnie:
Za ponad tydzień obchodzę moje 29 urodziny, mam bardzo dobrą pracę i jedyne czego mi brakuje do szczęścia to mąż. Tak myślę. Chciałabym większej stabilizacji, deklaracji "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" i samego aktu slubu.
O nas:
Jesteśmy razem 1.5 roku, z czego trochę ponad rok mieszkamy razem. Nie kłócimy się, jest nam razem bardzo dobrze, myślę że mogę powiedzieć że jesteśmy idealnie dobrani. Mój partner ma 34 lata i jedyna uwaga jaką do niego mam to to, że nie padło jeszcze z jego strony to ważne pytanie. Wg mnie mężczyzna który nie potrafi się zdeklarować i podjąć takich kroków automatycznie traci na atrakcyjności (i odwrotnie - ten który się oświadczył jest dla mnie świadomy swoich uczuć).
Bałam się wspólnego zamieszkania, ale zostałam zapewniona że z racji wieku, nie będziemy ze sobą chodzić nie wiadomo jak długo. I tak minął rok gdzie nie widzę żeby coś się działo w tym temacie.
Temat ślubu przejawiał sie w naszych rozmowach, ale zawsze jako żart, mówienie o ślubach znajomych - nie chcialam omawiać moich wizji na ten dzień skoro pytanie nie padło. A w środku jestem coraz bardziej sfrustrowana.
Cały czas mam nadzieję że oświadczyny w moje urodziny, ale dopuszczam do siebie myśl o rozczarowaniu jeśli takie pytanie nie padnie. (Nie zaczynałam też oficjalnie do tej pory tego tematu na wypadek gdyby to miała być dla mnie jakaś niespodzianka - nie chciałam psuc jego możliwych planów)
Zastanawiam się co jeśli pytanie nie padnie - czy zaczynać tą rozmowę od razu w dzień urodzin? Jak ją przeprowadzić?
To co przychodzi mi do głowy
- czy są jakieś powodu dla których wstrzymujesz się z decyzją o ślubie?
- ewentualnie - co musiałoby się stać żebyś mi się oświadczył (chociaż jest to dla mnie za bardzo wprost - wolałabym żeby to wyszło od niego)
Dajcie znać co myslicie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|